reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Boris Johnson i parlamentet sist onsdag. Foto: Jessica Taylor/UK Parliament via AP/NTB

Boris Johnson i koronaisolasjon

Storbritannias statsminister Boris Johnson må i isolasjon etter å ha vært nærkontakt til en person som er smittet med koronaviruset.

Av NTB | 15.11.2020 22:08:00

Politikk: Det opplyser den britiske statsministerens kontor i en pressemelding søndag kveld. Johnson har ikke symptomer på koronaviruset, og skal være i fin form.

– Han fortsetter arbeidet sitt fra Downing Street, inkludert arbeidet med å lede av myndighetenes håndtering av koronaviruspandemien, opplyser en talsmann for Johnson.

Johnson møtte en liten gruppe parlamentarikere i om lag en halv time torsdag. En av dem har senere utviklet symptomer på covid-19 og har testet positivt.

Statsministeren ble varslet av smittesporerne i helsevesenet og ble bedt om å gå i isolasjon. Det jobbes nå med løsninger på hvordan Johnson skal jobbe opp mot parlamentet i isolasjonsperioden.

Den britiske statsministeren var en av de første statslederne i verden som ble smittet av viruset, og fikk diagnosen i slutten av mars. Han lå på intensivavdeling på sykehus i fire dager.

Pressemeldingen sier ikke noe om hvor lenge Johnson planlegger å være i isolasjon, men retningslinjene til helsevesenet er vanligvis på 14 dager etter kontakt med smittede.

(©NTB)

Flere nyheter: