reklame for smiaa
Menu
Boris Johnson fotografert i statsministerboligen 2. mars. Foto: 10 Downing Street via AP / NTB scanpix

Boris Johnson blir på sykehuset over natten

Storbritannias statsminister Boris Johnson er lagt inn på sykehus for undersøkelser, ti dager etter at han fikk påvist covid-19.

Av NTB | 06.04.2020 01:47:36

Medisin og helse: – Han har vedvarende symptomer, sier en talsperson for Statsministerens kontor til BBC søndag kveld.

Johnson er for sikkerhets skyld brakt til sykehus etter råd fra legen, heter det videre. Det er ventet at Johnson blir på sykehus over natten for å gjennomføre det som omtales som rutineundersøkelser.

Etter en uke i isolasjon sa Johnson fredag at han fortsatt har feber og derfor forlenger karantenen i statsministerboligen.

Statsministeren hadde ikke blitt innlagt dersom legene ikke var bekymret for hans helse, skriver The Guardian. Avisen peker på at sykehusinnleggelsen tyder på at viruset kan ha utviklet seg.

Skulle tilstanden forverre seg, er det utenriksminister Dominic Raab som tar over. Johnson leder fremdeles regjeringen, men Raab er ventet å lede et møte om koronasituasjonen mandag morgen, ifølge BBC.

Symonds tvitret selv lørdag at hun er blitt bedre, og at hun ikke er blitt testet for koronaviruset. Symonds oppholder seg for tiden ikke i statsministerboligen der Johnson sitter i karantene.

Konservative Boris Johnson har fått hard kritikk på hjemmebane for å utføre for få koronatester. Nå har regjeringen satt som mål å teste 100.000 personer daglig innen utgangen av april. Så langt er nærmere 200.000 tester gjennomført.

Storbritannia hadde fra lørdag til søndag 621 nye dødsfall blant folk med koronasmitte.

Til sammen 4.934 er nå døde og 47.806 er registrert smittede av koronaviruset.

55 år gamle Boris Johnson har isolert seg i statsministerboligen i Downing Street siden han 27. mars avslørte at også han er smittet av koronaviruset. Han har likevel fortsatt å lede landet i møtet med koronaepidemien, og han har sendt ut flere videomeldinger i løpet av sine ti dager i isolasjon.

I helgen kom det fram at Johnsons gravide forlovede Carrie Symonds (32) har ligget til sengs den siste uka med covid-19-lignende symptomer.

(©NTB)

Flere nyheter: