reklame
Menu
Tidligere president George W. Bush under begravelsen til borgerrettsikonet John Lewis i Atlanta. Også Barack Obama og Bill Clinton er til stede. Foto: Alyssa Pointer / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB scanpix

Borgerrettsikonet John Lewis gravlegges

Tre tidligere presidenter deltar under begravelsen til borgerrettsikonet og kongressrepresentanten John Lewis i Atlanta i USA torsdag.

Av NTB | 30.07.2020 18:47:51

Sosiale forhold: – Vi lever i dag i et bedre og mer edelt land på grunn av John Lewis og hans varige tro på Guds kraft, demokratiets makt og kjærlighetens evne til å opphøye oss til høyere standarder, sa USAs tidligere president George W. Bush i sin tale i Lewis’ begravelse, ifølge CNN.

Begravelsen finner sted i Ebenezer Baptist Church i Atlanta, der Martin Luther King i sin tid var pastor.

Også Barack Obama og Bill Clinton deltar i begravelsen til Lewis, som 17. juli døde av kreft, 80 år gammel. Nåværende president Donald Trump er ikke til stede.

Lewis ble ansett som en uredd forkjemper for rettighetene til afroamerikanere og en av frontpersonene i borgerrettsbevegelsen, sammen med blant andre Martin Luther King. Under en demonstrasjon i Alabama i 1965 ble Lewis alvorlig skadd.

Siden har han vært kongressmedlem i 17 perioder. Han fortalte selv at han ble pågrepet 40 ganger på 1960-tallet og ytterligere fem ganger som kongressmann.

Blant deltakerne under begravelsen er også datteren til Martin Luther King, pastor Bernice King, som ledet forsamlingen i bønn.

(©NTB)

Flere nyheter: