reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Liverpool-manager Jürgen Klopp takker fansen etter tapet i åttedelsfinalen mot Atlético Madrid på Anfield stadium i Liverpool 11. mars. Spørsmålet nå er om kampen burde blitt spilt. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Borgermester i Liverpool krever covid-gransking av mesterligakampen mot Atlético

Ordføreren i Liverpool by, Steve Rotheram, vil til bunns i om mesterligakampen mellom Liverpool og Atlético Madrid ikke burde ha funnet sted i byen 11. mars.

Av NTB | 24.04.2020 02:32:22

Medisin og helse: – Hvis folk har fått koronavirus som en direkte følge av en sportsbegivenhet som vi mener ikke burde ha funnet sted, er det skandaløst, sier Rotheram til BBC.

Åttedelsfinalen på Anfield ble spilt med 52.000 mennesker på tribunen, minst 3.000 av dem var fans som fikk reise fra Spania til tross for at landet sto på terskelen til nedstengning grunnet koronautbruddet der. Madrid er en av byene i Europa som har vært hardest rammet av epidemien.

Mandag uttalte en sentral helserådsgiver nær den britiske regjeringen at det er en «interessant hypotese» å knytte det kraftige koronautbruddet i Liverpool til den aktuelle kampen, den siste store fotballkampen som ble spilt i Storbritannia før koronaepidemien satte en stopper for idretten der.

Borgermesteren i Madrid har uttalt at det var en feil å la kampen i Liverpool bli spilt. Borgermester Rotherham i Liverpool vil nå at det skal undersøkes om noen av smittetilfellene i Liverpool kan spores tilbake til fansen fra Spania.

– De fikk ikke lov til å samles i sitt eget land, men 3.000 av deres tilhengere kom til vårt og kan meget vel ha spredd koronaviruset. Så det må ses på, og myndighetene må ta ansvar for at de ikke stengte ned raskere, sier Rotherham.

(©NTB)

Flere nyheter: