Menu
Hurtigbåten Kalvøy fra Boreal ligger til kai i Ålesund onsdag kveld, men nå er mange av selskapets båter tilbake i drift igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Boreal sine ferger stort sett i drift igjen

Etter at Boreal fikk en midlertidig seilingstillatelse fra Sjøfartsdirektoratet sent onsdag kveld, er fergene stort sett i drift igjen torsdag morgen.

Av NTB | 17.12.2020 07:38:18

Økonomi og næringsliv: Vegtrafikksentralen nord advarer samtidig på Twitter mot at det kan oppstå forsinkelser på de første avgangene til selskapet torsdag morgen.

På Sunnmøre er også hurtigbåtene i gang igjen, ifølge Sunnmørsposten. Bergens Tidende melder at selskapets fergesamband går som normalt i Vestland.

Fergestansen kom etter at Sjøfartsdirektoratet onsdag trakk tilbake sikkerhetsstyringssertifikatet til rederiet. Konsekvensen var at alle rederiets fartøy måtte legges til kai og tusener av ferjepassasjerer ble rammet.

Tre statsråder var i møte med direktoratet onsdag kveld for å finne en løsning på ferjestansen, som rammet store deler av kysten.

Den midlertidige driftstillatelsen kom etter at Boreal hadde lagt fram en plan med tiltak de skal sette i verk for å få orden på sikkerhetsbruddene.

(©NTB)

Flere nyheter: