Menu
Aida Dahlen er klar for VM-finale. Foto: Torstein Bøe / NTB

Bordtennis: Dahlen finaleklar i para-VM etter semifinaledrama

Aida Dahlen slo brasilianske Sophia Kelmer i semifinalen fredag og er klar for finale i para-VM i bordtennis.

Av NTB | 11.11.2022 16:51:19

Sport: Dahlen, som spiller i klasse åtte under mesterskapet i spanske Granada, vant semifinalen med sifrene 12-10, 11-4, 3-11, 8-11, 11-8.

Det norske håpet fikk en pangstart på kampen da hun avgjorde et svært jevnt førstesett. Langt mer overlegen var 32-åringen i sett nummer to. Der hadde hun kommandoen nærmest hele veien og vant 11-4.

I tredje sett slo brasilianske Kelmer tilbake og ledet hele veien til en relativt kontrollert settseier 11-3.

Det fjerde settet ble svært jevnt. Spillerne fulgte hverandre til stillingen 7-7. Deretter tok Kelmer to raske poeng og festet et lite grep. Den brasilianske jenta kjempet sett i land med 11-8.

Dermed måtte det et avgjørende femtesett til for å kåre en vinner.

Også det var av det jevne slaget innledningsvis. På stillingen 3-3 tok imidlertid Dahlen tre raske poeng med strålende og presist spill. Det brasilianske trenerapparatet svarte på offensiven med en kontant timeout.

Timeouten ble etterfulgt av to raske brasilianske poeng og en påfølgende norsk timeout på stillingen 6-5. Deretter ble det 6-6, 7-6 og 7-7 i thrilleren av et sistesett.

På stillingen 7-7 prikket imidlertid Dahlen inn tre nye raske poeng og satte også inn den påfølgende og første matchballen. Dermed var finalebilletten i boks.

32-åringen kom med et solid jubelrop da den intense kampen var avgjort.

Dahlen har en rekke internasjonale medaljer på sin innholdsrike merittliste. Hun tok bronse under Paralympics i Tokyo i fjor.

(©NTB)