Menu
Lettvektsroerne Are Strandli (t.h.) og Kristoffer Brun ror i den åpne klassen under EM i Italia. Foto: Vidar Ruud / NTB

Borch og dobbeltfireren direkte til semifinale i ro-EM

Kjetil Borch vant sitt forsøksheat i singlesculler under EM i roing og er med det klar for semifinale. Det samme er dobbeltfireren med Olaf Tufte i båten.

Av NTB | 09.04.2021 16:03:02

Sport: Borch slo til fra start og opparbeidet seg en solid ledelse. I mål var han fem sekunder foran nærmeste konkurrent, briten Matthew Haywood.

Den norske dobbeltfireren med veteranen Tufte ble nummer to i sitt heat. Bare den nederlandske båten var raskere. Nordmennene endte seks sekunder bak.

Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Helvig ror også i båten med Olaf Tufte.

Like bra gikk det ikke med duoen Kristoffer Brun og Are Strandli i dobbeltsculleren. De måtte ut i oppsamlingsheat etter fjerdeplass i forsøket. De måtte ha vært topp to for å gå til semifinale, men det ble fjerdeplass her også og en plass i C-semifinalen. De var sju sekunder unna annenbåten.

Duoen er tilbake i samme båt etter at Are Strandli tok seg en pause fra roingen som følge av OL-utsettelsen i fjor.

De rodde inn til tiden 6.36 og var nesten 17 sekunder bak den franske vinnerbåten med Hugo Boucheron og Matthieu Androdias. Bare vinnerne fra de fire forsøksheatene tok seg direkte til semifinale.

Den norske båten må ut i oppsamlingsheat lørdag for å klare en plass i A-finalen.

Brun og Strandli er for tiden litt for tunge som lettvektere og måtte velge å starte i den åpne klassen i dobbeltsculleren i EM. De to satser imidlertid å være tilbake i lettvektsklassen i god tid til OL i Tokyo i midten av juli.

Den norske kvinnebåten i dobbeltfirer med Siri Eva Kristiansen, Inger Kavlie, Thea Helseth og Maia Lund endte på fjerdeplass i sitt heat. Bare vinneren Tyskland gikk direkte til A-finalen. De norske kvinnene var drøye sju sekunder bak vinneren i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: