Menu
Bodø/Glimts Victor Boniface er i storform og scoret to mål i seieren mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Boniface senket AaFK – Ødemarksbakken scoret fra midtbanen

Kristoffer Ødemarksbakken (26) leverte lørdag en kandidat til årets mål i Eliteserien. Victor Bonifaces to mål sørget likevel for at Glimt slo Aalesund 2-1.

Av NTB | 30.07.2022 18:00:49

Sport: Den tidligere LSK-spillerens kremmerhus fra egen banehalvdel hjalp dessverre for sunnmøringenes del lite mot en dødelig effektiv Boniface.

Nigerianeren fikk først en enkel jobb med å spasere inn 1-0 etter et strøkent innlegg fra Joel Mugisha. Samme mann var også sentral bak angrepet som endte med at Boniface satte inn 2-1 med et flott hodestøt.

– Jeg synes vi spilte en god kamp. Det viktigste er at prestasjonene er gode, og så vil resultatene komme, sa en fornøyd Boniface til Discovery etter kampen.

Han bekreftet samtidig at hans tid i Bodø/Glimt går mot slutten.

– Forhåpentligvis var dette min siste kamp. Det har vært fire fantastiske år her i Norge, men jeg tror Belgia er det rette steget for meg nå.

Boniface er etter alt å dømme på vei til Union Saint-Gilloise.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og Aalesund måtte innse at ingen poeng ble værende på Sunnmøre.

– Vi er litt seige i dag, men det var likevel en utrolig fortjent seier. Vi kom tilbake etter å ha fått en på trynet i første omgang, og vi burde ha drept kampen mye tidligere. De scoret et flott mål, men samtidig la vi opp til det, poengterte Glimt-sjef Kjetil Knutsen.

– Vi spilte en OK førsteomgang. De er skarpe og farlige når de først kommer. Det var vel en fortjent seier, erkjente Aalesunds Sten Grytebust.

Aalesund blir liggende på 7.-plass, men Lars Arne Nilsens lag kan bli passert av flere lag i løpet av helgen.

Bodø/Glimts neste kamp er hjemme mot litauiske Zalgiris i mesterligakvalifisering førstkommende onsdag. Aalesund skal på sin side spille borte mot Vålerenga i Eliteserien neste søndag.

Ødemarksbakken fikk kort tid etter pause muligheten til å utligne til 2-2 for tangotrøyene, men 26-åringen brystet en godt innlegg utenfor mål. Med tjue minutter igjen å spille hamret Boniface ballen i stolpen, og angrepsspilleren var kun centimeter unna å gjøre 3-1.

Lørdagens trepoenger sender Kjetil Knutsens menn opp på 31 poeng. Med like mange kamper spilt er Glimt nå fem poeng bak Molde på tabelltopp. Opp til LSK på 2.-plass er avstanden to poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: