Menu
Trym Aafløy var bompengepartiet FNBs ansikt utad i Bergen. Nå har han meldt seg ut – og partiet har stupt til nærmere nullpunktet på meningsmålingene. Foto: Marit Hommedal / NTB

Bompengepartiet nærmest utradert i Bergen

I mai 2019 ville mer enn én av fire bergensere, 25,4 prosent, stemme på Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB). I dag er oppslutningen 0,4 prosent.

Av NTB | 18.12.2020 23:53:02

Politikk: Det viser en meningsmåling i Bergens Tidende. FNBs tidligere frontfigur Trym Aafløy meldte seg onsdag, til manges overraskelse, ut av partiet. Heller ikke han ville stemt FNB i dag om han ble spurt.

– Hvis et meningsmålingsbyrå ringer meg for å høre hvem jeg vil stemme på, så svarer jeg ikke FNB. Jeg ville faktisk hatt problemer med hva jeg ville svare, sier Aafløy.

Etter fjorårets brakdebut har det vært mye uro i partiet. 22. oktober meldte hele lokallaget til FNB i Alver i Nordhordland seg ut av partiet. Tidligere leder av Alver FNB Morten Klemetsen oppga uenigheter med FNB Vestland og Aafløys væremåte blant årsakene til at de trakk seg.

Høyre er klart størst i Bergen med 32,9 prosent, som er 12,9 prosentpoeng høyere enn valgresulatet i 2019. Også Frp går fram med 3,1 prosentpoeng til 7,8 prosent. Det største fallet etter FNB opplever MDG som faller 4,6 prosentpoeng til 5,3 prosent. Ellers er det bare mindre endringer,

(©NTB)

Flere nyheter: