Menu
En person er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bombetrussel mot politihuset i Oslo – en pågrepet

En person er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe.

Av NTB | 11.09.2019 15:51:49

Kriminalitet og rettsvesen: Politiets bombegruppe rykket ut for å undersøke en gjenstand i mannens sekk.

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet sier til NTB at politiet fikk meldingen klokka 14.38 onsdag ettermiddag.

Etter meldingen tømte politiet publikumshallen, varslet de ansatte internt i politihuset og satt opp sperringer. Klokka 15.36 opplyste politiet at politihuset igjen åpnes for normal trafikk.

Han vil ikke karakterisere hendelsen som en bombetrussel, siden mistenkte ikke har kommet med trusler om å utløse bomben.

Bombegruppa konkluderte med at mannens gjenstand ikke var farlig, men politiet har beslaglagt den.

Den pågrepne er en mann i midten av 40-årene. Han er kjent for politiet fra tidligere, men politiet ønsker ikke å si hvordan.

Innsatsleder Torgeir Brenden sier til pressen utenfor politihuset at pågripelsen foregikk uten dramatikk.

– Vi er kjent med at det også har vært andre hendelser i dag. Vi mistenker ikke noen sammenheng, men det er også uansett helt naturlig å være i kontakt med Politidirektoratet, sier Grøttum.

Ved 15-tiden onsdag ettermiddag meldte Dagbladet om at besøkende ved politihuset på Grønland i Oslo hadde blitt ført ut bakveien på bygningen.

– Da jeg skulle forlate politihuset, fikk jeg beskjed om at vi ikke kunne forlate bygningen. De har bedt oss trekke lenger inn i lokalet. Det er væpnet politi på utsiden, men situasjonen virker rolig, sa avisas reporter Sindre Granly Meldalen, som var på stedet.

– Mannen som ringte inn, er pågrepet, så får vi se hva som var hans motiv. Vi har også sikret en interessant gjenstand, sier Grøttum.

I forbindelse med bombetelefonen har Oslo-politiet vært i kontakt med Politidirektoratet. Tidligere tirsdag ble det fremsatt bombetrusler mot Alstahaug tingrett og flyplassen i Sandnessjøen i Nordland. En mann i 50-årene er pågrepet i Trøndelag for truslene.

(©NTB)

Flere nyheter: