reklame for Utvik Autoservice
Menu
Eksplosjonen i en bobil i sentrum av Nashville var ikke en ulykke, ifølge politiet. Ingen ble skadd, men de materielle ødeleggelsene er store etter eksplosjonen. Foto: AP / NTB

Bombe i bobil eksploderte i Nashville

Eksplosjonen i en bobil i sentrum av Nashville i Tennessee var ingen ulykke, men en villet handling, ifølge politiet. Tre personer ble skadd.

Av NTB | 25.12.2020 19:52:57

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyser at de mottok et opptak i 6-tiden lokal tid første juledag, der det ble opplyst at bobilen ville eksplodere innen 15 minutter.

Politiet rykket ut og rakk å evakuere området, men en politimann og to mennesker ble skadd i eksplosjonen som forårsaket til dels store skader på flere biler og bygninger.

Ifølge politiets talsmann Don Aaron er tilstanden til de tre som ble skadd ikke kritisk.

– Det virker som om det var en bombe som eksploderte, sier Nashvilles ordfører John Cooper til TV-stasjonen WKRN.

Politikilder bekrefter at det ble meldt om skyting på stedet kort tid før bobilen eksploderte utenfor teleselskapet AT&Ts bygning, men det ble ikke gjort pågripelser.

Politiets bombegruppe var på vei til stedet, men de rakk ikke fram før bilen eksploderte, ifølge en journalist i avisa Tennessean.

Det skal ha foreligget opplysninger om flere sprengladningen i nærheten, og flere gater ble sperret av. Dette ble utelukket etter at bombehunder hadde gjennomsøkt området.

– Alle vinduene mine, hvert eneste ett, ble blåst inn. Dersom jeg hadde stått der, hadde det vært forferdelig, sier han.

– Rundt fire biler står i brann, forteller McCoy.

Det er ikke kjent hvem som står bak bomben eller hva motivet kan ha vært.

– Det kjentes ut som en bombe, så stor var den, sier Buck McCoy, som bor i området. Han forteller at han hørte skyting rundt 15 minutter før eksplosjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: