reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Trump-regjeringen forsøkte å stanse Boltons bok etter at fysiske eksemplarer allerede var levert til amerikanske bokhandlere. - Hestene ser ut til å være ute av stallen, som vi sier i Texas, sa en føderal dommer som vurderte saken. Foto: AP/NTB scanpix

Boltons bok er i salg

Den mye omtalte boka til USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er nå i salg. Trump-regjeringen klarte ikke å få den stanset i rettsvesenet.

Av NTB | 23.06.2020 07:49:22

Kultur og underholdning: Etter svært omfattende forhåndsomtale kan potensielle lesere tirsdag kjøpe «The Room Where It Happened». I forkant av lanseringen er utvalgte utdrag blitt publisert i amerikanske medier, og en lekket versjon av teksten har sirkulert på internett.

Boka inneholder kraftig kritikk av Donald Trump og en rekke påstander om overtramp han skal ha begått. Trump-regjeringen har forsøkt å hindre Boltons bokutgivelse i rettsvesenet, uten å lykkes.

Dommeren som vurderer saken, har antydet at Bolton kan miste forskuddet på 2 millioner dollar som han har fått for å skrive boka.

Bolton var Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver i halvannet år fram til i fjor høst. Han er kjent for sin knallharde utenrikspolitiske linjer og omtales av sine motstandere som en krigshisser.

Én av mange påstander i boka er at Trump skal ha bedt Kinas president Xi Jinping om hjelp til å vinne presidentvalget til høsten. Bolton sa nylig i et intervju at Trump er uskikket til å være president og at han utgjør en fare for USA hvis han gjenvelges.

Regjeringens begrunnelse har vært at boka inneholder statshemmeligheter. Fortsatt er det en mulighet for at domstolene vil hindre Bolton i å tjene penger på boka.

I tillegg til at Boltons bok angivelig inneholder hemmelig informasjon, har Trump hevdet at den består av løgner og forfalskninger. Presidenten mener flere av uttalelsene som er tillagt ham, er ren fiksjon.

(©NTB)

Flere nyheter: