Menu
Brasils president Jair Bolsonaro taler i FNs hovedforsamling. Han var kritisk til smitteverntiltakene i FNs hovedkvarter, og nå er hans sønn smittet av koronaviruset. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Bolsonaros sønn smittet av koronaviruset

President Jair Bolsonaros sønn Eduardo er smittet av koronaviruset. Han er den tredje i delegasjonen til FNs hovedforsamling i New York som er smittet.

Av NTB | 25.09.2021 09:52:33

Politikk: 37 år gamle Bolsonaro, som er medlem av nasjonalforsamlingen, sier på Twitter at han føler seg bra. At han er smittet, mener han er et argument mot vaksinepass siden han har fått første dose.

Brasils helseminister Marcelo Queiroga testet positivt mens han fortsatt var i New York og sitter i karantene på et hotell i byen, mens ytterligere en diplomat testet positivt etter å ha kommet hjem.

President Bolsonaro, som selv har hatt covid-19, var sterkt kritisk til smittevernreglene som gjaldt i FN i New York. Han har nektet å vaksinere seg og ble flere ganger sett uten munnbind under besøket.

Selv om det var påbudt for alle som kom til FN, å være vaksinert, sa FNs generalsekretær António Guterres at han ikke hadde myndighet til å avvise uvaksinerte statsoverhoder.

Bolsonaro, som fortsatt mener at covid-19 bare er en lettere influensa, har gått imot munnbind og nedstengninger og avvist tilbud om vaksinering av befolkningen, trass i at nesten 600.000 mennesker hittil har dødd av viruset i Brasil.

(©NTB)

Flere nyheter: