Menu
Brasils president Jair Bolsonaro får kritikk for å møte tilhengere og spre dårlig informasjon under koronakrisen i landet. Arkivfoto: Andre Borges / AP/ NTB scanpix

Bolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer

To videoer er fjernet fra Brasils president Jair Bolsonaros Twitter-side fordi de har undergravd viktigheten av koronatiltak.

Av NTB | 30.03.2020 19:02:12

Politikk: Twitter fjernet videoene mandag fordi de ikke tillater innhold som strider mot helseinformasjon gitt av myndighetene og utsetter folk for større risiko for å bli smittet av covid-19.

De to videoene er filmet under Bolsonaros tur til hovedstaden Brasilia. Turen er i strid med råd gitt av Bolsonaros egen helseminister, Luiz Henrique Mandetta.

I videoene kan man se folkemengder som flokker seg rundt Bolsonaro. Han besøker blant annet en slakter og en gateselger. Man kan høre ham samtykke til kritikk av de inngripende tiltakene i landet og advare mot konsekvensene av arbeidsledighet.

I tillegg nevner han malariamedisinen hydroksyklorokin som en mulig kur for sykdommen. Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til hvor godt malariamedisinen vil fungere mot koronaviruset.

Videoene var fortsatt tilgjengelige på Facebook og Instagram fram til de mandag ettermiddag ble tatt ned for å bryte plattformenes retningslinjer, skriver Buzzfeed.

(©NTB)

Flere nyheter: