reklame for Sheiken Bowling
Menu
Brasils president Jair Bolsonaro hadde på seg en maske da han møtte demonstranter i Brasilia som støtter hans syn på om unødvendigheten av smitteverntiltak for å håndtere koronautbruddet i det hardt rammede landet. Foto: Andre Borges/ AP/ NTB scanpix

Bolsonaro tok armhevinger med tilhengere i ulovlig demonstrasjon

Brasils president Jair Bolsonaro møtte hundrevis av støttespillere som hadde trosset forbudet mot å gå ut i det hardt koronarammede landet.

Av NTB | 18.05.2020 01:32:39

Politikk: Demonstranter i Brasilia og São Paulo trosset søndag forbudet mot å gå ut og møtte i stedet opp i en ulovlig demonstrasjon ved presidentkontorene for å vise støtte til landets president. Jair Bolsonaro møtte hundrevis av støttespillerne som hilste ham, med å ta noen armhevinger og siden invitere med seg 20 fallskjermjegere som sverget troskap til presidenten og hans familie.

Bolsonaro er sterkt imot sentrale smitteverntiltak han mener rammer Brasils økonomi, som går ut på at folk holder seg hjemme for å hindre spredning.

– Vi håper å være fri fra dette spørsmålet snart, til beste for oss alle, sa Bolsonaro til demonstrantene i Brasilia.

– Brasil vil komme sterkere tilbake.

Blant demonstrantene holdt noen bannere som fordømmer kongressen og Høyesterett, som de mener er en del av et komplott for å avsette Bolsonaros som president.

Fredag trakk helseminister Nelson Teich etter under én måned i jobben etter uenighet med presidentens håndtering av koronakrisen. Myndighetene i flere delstater og byer i Brasil har på eget initiativ, og i strid med presidentens oppfatning, innført strenge tiltak i et forsøk på å bremse smittespredning.

Søndag var over 16.000 mennesker døde som følge av covid-19 i landet, men det reelle tallet anslås å være langt høyere.

(©NTB)

Flere nyheter: