Menu
Ubekreftede rapporter har indikert at Brasils president Jair Bolsonaro er koronasmittet. Selv hevder han at han har testet negativt to ganger, men nekter å legge fram testresultatene. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

Bolsonaro nekter å offentliggjøre korona-resultat

Brasils president Jair Bolsonaro hevder at han to ganger har testet negativt for koronaviruset, men nekter å legge fram testresultatene.

Av NTB | 05.05.2020 03:02:48

Medisin og helse: Blant de mange som krever at Bolsonaro legger fram resultatene av testene er en føderal dommer i São Paulo, men presidenten nekter fremdeles og viser til medisinske personvernshensyn.

Kravet fra dommeren kommer etter at avisen O Estado de S. Pãulo etterspurte de faktiske resultatene etter ubekreftede rapporter om at testene var positive.

Bolsonaros fullmektige svarte i stedet med å sende et sammendrag av resultatene, men uten de faktiske testene. Det godtok ikke dommeren, som lørdag ga ham fem dager på å legge fram resultatene.

Presidenten har også bidratt til spekulasjonene ved å uttale at han «kanskje» har blitt smittet uten å vite om det.

Domstolene har flere ganger irettesatt ham, og bestemt at guvernører og ordførere har rett til å vedta restriksjoner og nedstengning.

Brasil har over 108.000 bekreftede tilfeller og over 7.300 dødsfall, ifølge Worldometers oversikt.

Bekymring for presidentens helse startet allerede i mars etter at han kom tilbake fra USA, og lokale medier i ettertid meldte at nesten 20 medlemmer av delegasjonen hans testet positivt for viruset.

Bolsonaro har konsekvent tonet ned alvorsgraden ved viruset, og sagt at folk må gå tilbake til å leve livene sine som normalt, for å forhindre økonomisk krise. Han har også flere ganger gikk sin støtte til demonstrasjoner mot restriksjonene i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: