Menu
Aleksandr Bolsjunov fra Russland jubler etter å ha spurtslått Simen Hegstad Krüger etter fem mil i Holmenkollen. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Bolsjunov sterkest i Kollen-styrkeprøve – spurtslo Krüger

Aleksandr Bolsjunov vant femmila i Holmenkollen. Løperne gikk på sugende føre og i tett tåke og vind. Simen Hegstad Krüger ble nummer to.

Av NTB | 08.03.2020 14:16:22

Sport: Krüger var med i en spurtduell mot russeren. – Det var nære. Jeg var utrolig pigg, en av de beste dagen på ski i år, sa Krüger til NRK etter løpet.

– Jeg trodde jeg hadde muligheten. Jeg vet han er sterkere enn meg på oppløpet, så jeg gjorde det jeg kunne for å bli kvitt ham, men han er sterk, sa han om Bolsjunov.

– Jeg er godt fornøyd likevel.

– Jeg bestemte meg for å ikke vise meg fram, men bare spare, spare og spare. Jeg gled veldig godt, og når du ser du kjemper om pall får du et ekstra gir.

– Det er stort for meg å komme på pallen på femmila. Som den utrente på laget, er det deilig å holde helt inn.

Feltet gjennomførte en skikkelig styrkeprøve i klassisk stil med fellesstart i Kollen-området.

– O2-opptaket kommer trolig til å avgjøre dette, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da løperne hadde gått 38 kilometer.

Eirik Sverdrup Augdal imponerte og ble nummer fire. Det er hans beste plassering i et verdenscuprenn. Etter han endte ytterligere fire nordmenn topp 10.

Det var en del tilskuere ute i løypa, men ikke så mange som lørdag da jentene gikk tre mil. På grunn av koronavirus-situasjonen ble publikum anmodet om å holde seg hjemme.

Inne på stadion var det nesten folketomt.

19,5 sekunder bak verdenscuplederen spurtet Emil Iversen inn til den siste pallplassen. – Det var nok ikke mange som så den komme etter de første 49 kilometerne, sa han til NRK.

I tett tåke, vind og sugende føre gikk de på ble det en tøff femmil for løperne.

(©NTB)

Flere nyheter: