reklame for Sheiken Bowling
Menu
Alexander Bolsjunov fra Russland vant 34 km fri teknikk menn under Ski Tour 2020 i Meråker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren, Iversen og Klæbo våknet til live

Russeren Alexander Bolsjunov fikk revansj fra Åre-sprinten og vant den 34 kilometer lange 4. etappen i skitouren i suveren stil.

Av NTB | 20.02.2020 17:16:17

Sport: Russeren viste muskler og parkerte de norske på torsdagens etappe. Til slutt skilte det 51,4 sekunder mellom Bolsjunov og toer Johannes Høsflot Klæbo.

I sammendraget leder Bolsjunov med 1.05 og 1.06 minutter på Pål Golberg og Sjur Røthe. Russeren mener det ikke er over selv om ledelsen er veldig stor foran de to avsluttende etappene i Trondheim.

Bolsjunov er storfavoritt til å vinne Ski Tour 2020, akkurat som verdenscuplederen også vant Tour de Ski for to knappe to måneder siden.

– Det er to tøffe etapper igjen. Vi får se om noen dager, sa den 23 år gamle russeren.

Jevngamle Klæbo viste også muskler selv om det bare er to dager siden han vant den knalltøffe sprinten i Åre, og det heller ikke er så lenge siden han slet med et brudd ved en finger.

– Kroppen kjentes veldig bra ut. Jeg forsøkte å være kynisk der vi snudde. Jeg glemte den spurtprisen og satset på å komme meg raskest mulig til mål. Jeg er fornøyd med det valget og at jeg hadde såpass mye å kjøre på med fra toppen og inn, sa Klæbo.

Trønderen er i slag foran etappene i hjembyen Trondheim.

– Jeg er fornøyd med at jeg har snudd det, og at jeg kanskje gikk mitt beste distanserenn for sesongen akkurat i dag, sa Klæbo etter rennet i Grova i Meråker.

– Dette var artig, og det blir litt som en seier. Det er nok ganske få som står rundt gjerdet her og som ikke hadde troen på meg. Jeg er født og oppvokst her, og dette var dritkult, sa Iversen.

– Jeg er tilbake nå, gliste Iversen.

Både Iversen og Klæbo er sjanseløse på topplasseringer i sammendraget.

Pål Golberg er fortsatt annenmann i sammendraget til tross for at han bare ble nummer 12 torsdag.

– Det gikk bra lenge, men så gikk det fort opp mot bonussekundene. Jeg forsøkte å holde følge med Klæbo, men fikk det tøft. Touren er jo avgjort, men det er plasser å kjempe om bak også, sa Golberg, som var 1.18 minutter bak vinneren i mål.

– Oppover gjaldt det å holde utstyret i orden og bruke minst mulig krefter for å slå tilbake mot slutten på vei tilbake. Stallordren var at vi ikke skulle dra i stykker feltet for å få med konkurrenter, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Etappen skulle egentlig gått fra Storlien i Sverige til Meråker og vært på 38 kilometer. På grunn av rufsete vær på fjellet ble dette endret til 34 kilometer med start og mål i Meråker. Først gikk de en 2,5 kilometer inne på Grova skistadion før turen gikk helt opp på snaufjellet. Der gikk de en sløyfe før man snudde og gikk til tilbake til Meråker. Etappen ble avsluttet med en ny 2,5 kilometer inne på skistadion.

Den neste etappen i Ski Tour 2020 er en sprint i Trondheim lørdag.

Emil lversen har vært en skygge av seg selv denne sesongen, men tok en oppløftende tredjeplass etter å ha tapt spurten mot Klæbo.

Det var lite dramatikk på mennenes løp innledningsvis, bortsett fra at Bolsjunov brakk staven i motvinden opp til runding. Han fikk umiddelbart en ny av lagkamerat Denis Spitsov, men det tok litt tid før russernes sterkeste kort fikk en ny som passet bedre.

(©NTB)

Flere nyheter: