Menu
Aleksandr Bolsjunov hadde ingen problemer med å vinne jaktstarten der nordmenn tok de tre plasseringene bak han. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix

Bolsjunov vant – Klæbo og Krüger på pallen

Aleksandr Bolsjunov forsvarte ledelsen og vant den 15 km lange jaktstarten søndag. Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger sikret to norske pallplasser.

Av NTB | 19.01.2020 13:54:49

Sport: Bolsjunov startet dagen drøye 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen og 40 sekunder foran Sjur Røthe etter lørdagens fristil.

Den avstanden gjorde at russeren ikke hadde noen problemer med å vinne jaktstarten i klassisk. Tour de Ski-vinneren har vært uhyre sterk den siste tiden og fortsatte å øke avstanden til nærmeste konkurrent.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, men kampen om pallplassene varte helt til mål. Der var Johannes Høsflot Klæbo sterkest i spurten og knep annenplassen foran landsmann Simen Hegstad Krüger som ble nummer tre.

– Jeg må være fornøyd. Plasseringsmessig er det noe av det beste jeg har gjort. I dag føler jeg meg pigg, og det hadde vært artig å se hvordan det hadde vært om vi startet et lite halvminutt bak Bolsjunov, sa Klæbo til NRK.

Bak dem jaktet både Simen Hegstad Krüger og Klæbo. Begge startet over minuttet bak vinneren Bolsjunov, men sammen kunne de hjelpe hverandre til å hente inn Røthe og Niskanen.

Etter ti kilometer var de tre norske samlet og Niskanen beit seg på og holdt følge nesten helt til mål, men på spurten var han sjanseløs.

– Det er første gang jeg er på pallen i klassisk, så det er utrolig gøy, sa Krüger.

Annenplassen sikrer viktige poeng for Klæbo i kampen mot Bolsjunov i verdenscupen. Russeren med den gule ledertrøyen leder stadig, men på dagens etappe viste Klæbo styrke og er tilbake i form etter å ha slitt med forkjølelse.

– Det blir en tøff kamp helt inn. Å få med seg en andreplass her i dag og 80 poeng, det er en opptur, sa Klæbo om verdenscupsjansene.

Didrik Tønseth gikk seg opp to plasser fra 10.- til 8.-plass og fullførte en god norsk dag i sporet.

Niskanen, som gikk ut som nummer to, hadde det langt vanskeligere i sporet og slet i tillegg med dårlige ski. Det gjorde at Røthe tidlig fikk kontakt med finnen som startet 16 sekunder foran. Allerede etter fem kilometer hadde Røthe tatt igjen Niskanen.

På oppløpssiden var Klæbo sterkest og ledet an hele veien til mål. Bak han fulgte Krüger som tok tredjeplassen foran Røthe. Niskanen hadde ikke sjans og var nesten ti sekunder bak de norske ved målgang.

(©NTB)

Flere nyheter: