Menu
Aleksander Bolsjunov sto for en maktdemonstrasjon i søndagens OL-skiathlon. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bolsjunov med OL-knockout i skiathlon – tungt for de norske

De norske ble tidlig hektet av i søndagens gullkamp på herrenes OL-skiathlon. Hans Christer Holund ble nummer fire da Aleksander Bolsjunov ble suveren mester.

Av NTB | 06.02.2022 09:22:04

Sport: Med gullet fulgte Bolsjunov opp VM-triumfen fra Oberstdorf i fjor vinter. Russeren var i en helt egen klasse i den kinesiske høyden (1700 meter) i Zhangjiakou. Han vant godt over minuttet foran lagkamerat Denis Spitsov. Iivo Niskanen sikret finsk bronse.

Norges lag ble grundig satt på plass. Holund la seg inn på fjerdeplassen og ble slått med 2.30,9 minutter. Rett bak fulgte Pål Golberg, mens utpekt favoritt Johannes Høsflot Klæbo fikk en svært tung OL-start.

Trønderen var i mål på 40.-plass og hadde 9.06 minutter opp til sin argeste skirival. Avstanden tydet på at Klæbo kjørte på halv maskin i sluttfasen. Sjur Røthe brøt underveis på klassiskdelen.

– En fryktelig dårlig dag. Jeg ble ekstremt stiv i armer og bein. Det er klassiskformen som ikke er god nok, sa Røthe til Discovery.

De norske fikk trøbbel da Niskanen med sine sterke klassiskferdigheter satte opp farten etter vel seks kilometer. Det ga for alvor strekk i feltet, og Bolsjunov var alene om å holde tritt.

Der tapetserte Norge pallen med Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Holund. Krügers tittelforsvar uteble søndag som følge av hans positive koronatest like før Kina-lekene.

Rennet ble i praksis avgjort da Bolsjunov stakk fra Niskanen tidlig på skøytedelen etter skibytte. Derfra og ut var han vel så dominant som Therese Johaug var i kvinnenes løp dagen før.

Klæbo ble sett på som et klart gullkort før rennstart, men var ikke i nærheten av å innfri. Han har fjerdeplass som beste mesterskapsresultat i skiathlon. Den kom i fjorårets VM. I forrige OL ble han nummer ti.

(©NTB)

Flere nyheter: