Menu
Aleksandr Bolsjunov, som sist helg vant OL-rennet i skiathlon, er klar for å gå for flere medaljer. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bolsjunov går lagsprint i OL

Aleksander Bolsjunov sto over tirsdagens individuelle sprint i Beijing-OL, men den russiske langrennsstjernen melder seg klar til lagsprinten.

Av NTB | 08.02.2022 17:20:57

Sport: Bolsjunov vil sammen med Aleksander Terentjev gå for ROC i lagsprinten senere i OL. Det forteller den russiske skipresidenten Jelena Välbe i samtale med VG og russiske journalister.

Sprintrennet går av stabelen 16. februar. Før det skal herrene i aksjon på 15 kilometer klassisk fredag. Der vil Bolsjunov sammen med finske Iivo Niskanen være en sterk gullkandidat. To dager senere er det stafett, mens femmila venter 19. februar.

Terentjev gikk inn til bronse på tirsdagens sprint. Bolsjunov stilte ikke til start fordi russeren følte at han ikke var klar til det etter søndagens kraftanstrengelse i skiathlon.

Bolsjunov har vist strålende form denne sesongen, og han var overlegen på den nevnte tremila i helgen.

For fire år siden tok Bolsjunov sølv på lagsprinten i OL sammen med Denis Spitsov. Johannes Høsflot Klæbo er regjerende lagsprintmester. Den gang tok han gullet med Martin Johnsrud Sundby.

(©NTB)

Flere nyheter: