Menu
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) er opptatt av at tilliten til Mattilsynet må bygges opp igjen etter en feilaktig rapport om en pelsdyrfarm i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Bollestad: Mattilsynet avhengig av godt omdømme

Landbruksministeren reagerte kraftig på Mattilsynets feilaktige rapport om en minkfarm i Rogaland og tar til etterretning at tilsynssjefen nå går av.

Av NTB | 24.05.2019 14:04:36

Økonomi og næringsliv: – Harald Gjein har orientert meg om at han ønsker å bli løst fra sin stilling som administrerende direktør med umiddelbar virkning, sier landbruk- og matminister Olaug Bollestad (KrF) til NTB.

– Jeg tar hans ønske om å fratre til etterretning og vil takke ham for den jobben han har gjort for norsk matproduksjon gjennom åtte år. Dette er et valg han selv har gjort, sier statsråden.

Hun understreker samtidig sterkt at det viktigste er Mattilsynets troverdighet, ikke minst i lys av den mye omtalte rapporten fra Rogaland.

– Vi er avhengig av at Mattilsynet har et godt omdømme, at det har tillit både hos bønder, produsenter av næringsmidler og mat, hos oss forbrukere og i det offentlige, sier Bollestad.

Hun vil foreløpig ikke si om det er aktuelt å gjøre slik Senterpartiet har krevd, nemlig iverksette en uavhengig granskning av Mattilsynet.

– Den nye fungerende ledelsen må faktisk få lov til å finne ut hva som mer best for Mattilsynet for å kunne bygge opp tilliten igjen, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: