reklame for Sheiken Bowling
Menu
Rekordhøye leiepriser vil neppe bli lavere om boliglånsrenten kommer opp i 5 prosent, slik markedet nå priser inn. Her fra Bjølsen i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Boliglånsrenten kan være 5 prosent neste sommer

Boliglånsrenten kan krype opp i 5 prosent til sommeren neste år. Det er rundt 2 prosentpoeng høyere nivå enn i dag.

Av NTB | 26.08.2022 02:20:58

Økonomi og næringsliv: Tremånedersrenten Nibor, som er avgjørende for rentene bankene tilbyr boliglånskunder, er steget til det høyeste nivået på mer enn ti år, skriver Dagens Næringsliv.

Nibor med tre måneders løpetid, har denne uken steget til 2,57 prosent – det høyeste nivået siden 2012. Så sent som i mai lå denne renten på 1,22 prosent, og i fjor sommer var den nede i 0,19 prosent.

Rentemegler Thomas Nordvang i Sparebank 1 Nord-Norge sier pilene i rentemarkedet peker rett opp, og at markedet nå priser inn en rente på 3,93 prosent i mars neste år, før den bikker fire prosent på våren. Det betyr, ifølge Nordvang, en boliglånsrente ut til kundene på over 5 prosent.

I dag ligger en normal boliglånsrente på rundt 3 prosent, litt avhengig av sikkerhet og bankforbindelse.

DNB Markets venter at Norges Bank hever renten med 0,5 prosentpoeng i september, og ytterligere 0,25 prosentpoeng både i november og desember. Da vil styringsrenten ligge på 2,75 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: