reklame for smiaa
Menu
Politiets bombegruppe skal vurdere dynamitten som ble funnet i en kjeller på Disen fredag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB

Boligblokk i Oslo evakuert etter funn av dynamitt i kjelleren

I forbindelse med rengjøring av en boligblokk på Disen i Oslo fredag ble det funnet dynamitt i kjelleren. Boligblokken evakueres, og dynamitten undersøkes.

Av NTB | 13.11.2020 15:08:14

Kriminalitet og rettsvesen: Operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at politiets bombegruppe skal avgjøre hva som skjer videre.

– Vi har flere patruljer der oppe som har sperret av området slik at ingen kommer seg inn i kjelleren hvor denne dynamitten ligger, sier han.

Dynamitten kan ha ligget i kjelleren over lang tid.

– Vi vet ikke hvem som har plassert den der, eller når det ble plassert der. Men det er ikke alltid at alder gjør sprengstoff mindre farlig. Det er ingen stor mengde, men det er såpass at vi har valgt å ta forholdsregler, sier Olsvoll.

Blokka som blir evakuert, er fire etasjer høy. Totalt er 25 personer evakuert. Personene har fått tilbud om opphold i et selskapslokale i nabolaget.

– Bombegruppa er på vei for å fjerne dynamitten. Inntil det er gjort, vil området rundt blokka forbli sperret, skriver politiet ved 14.40-tiden på Twitter.

Politiet fikk melding om dynamittfunnet like før klokka 13.30.

(©NTB)

Flere nyheter: