Menu
Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert onsdag ettermiddag etter at det tok til å brenne. Brannvesenet har startet slokking, og det er ikke kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Boligblokk-brannen i Drammen: 160 beboere evakuert

Brannen i en boligblokk i Drammen har ført til at 160 beboere er evakuert. Det er ennå ikke kontroll på brannen, men mindre spredningsfare.

Av NTB | 07.03.2022 20:55:11

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyser i 20-tiden at 160 personer er evakuert fra blokka. Ingen av disse skal være skadd. Politiets innsatsleder Arne Guddal har opplyst at 300 mennesker bor i blokka.

Han forteller at brannen fremdeles ikke er under kontroll, men at det ser ut som at det er mindre fare for at brannen sprer seg nedover.

– Brannen har startet i en toppetasje på enden av høyblokka, og hele takflata er brent ut. Det er noen betongskiller under som gjør at det er mindre fare for spredning nedover, sier Guddal.

Brannpersonell jobbet onsdag kveld i alle oppganger, og de jobbet også på taket.

Politiet hadde ved 16.30-tiden evakuert alle beboere i samarbeid med helsepersonell.

– Noen av beboerne har hatt behov for båretransport ut – det er bevegelseshemmede, gamle mennesker og så videre, sier Guddal.

De evakuerte ble samlet på Fjell skole. Drammen kommune jobber med videre evakuering og omsorg for de evakuerte.

– Vi har slått inn alle dører for å kvalitetssikre at ingen er inne i leilighetene, sier Guddal.

Onsdag kveld har brannvesenet bedt naboer til blokka om å lukke vinduer og skru av ventilasjonsanlegg, ifølge Drammens Tidende.

Etter at omfanget av brannen ble kjent, kalte kommunen inn kriseledelse, skriver avisa. Ordfører, rådmann og andre kommunetopper hadde onsdag kveld i møte om situasjonen.

Drammen kommune ber på sine nettsider berørte beboere om å ta kontakt med kommunen.

– Drammen kommune jobber med innkvartering av beboere som er berørt av brannen på Fjell. Dersom du ikke kan bo hjemme på grunn av brannen og har behov for innkvartering, ber vi om at du tar kontakt med Drammen kommune på telefon 32 04 00 00, skriver de.

– Utrolig nok er det ingen som er skadd i brannen. Noen hadde fått i seg litt røyk, i den leiligheten der brannen etter all sannsynlighet startet. Det er veldig godt å vite at ingen er omkommet i brannen, sier Guddal.

Det var ved 15.30-tiden at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen. Personen som varslet, hadde observert flammer, ifølge politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: