Menu
Kjetil Knutsen og Nuno Santos er to til venstre på dette bildet fra kampen mellom Bodø/Glimt og Roma 7. april. Foto: Mats Torbergsen / NTB.

Bodø-politiet vil ikke utlevere Aspmyra-video

Politiet i Bodø er i besittelse av videoen som viser opptrinnet i spillertunnelen etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma. Den blir ikke utlevert nå.

Av NTB | 12.04.2022 13:34:31

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

«Politiet har i dag mottatt videoopptak fra hendelsen mellom to av trenerne for Roma og Bodø/Glimt på Aspmyra sist uke», heter det der.

Videre skriver politiet at det er ønskelig å foreta flere avhør i saken. Derfor velger man å ikke gi offentligheten tilgang til videoen.

«Det er av sentral betydning at vitnene og impliserte ikke har kjennskap til bevismaterialet på avhørstidspunktet. Av hensyn til den videre etterforskningen er det derfor ikke aktuelt for politiet å utlevere videoen før relevante avhør er foretatt», skriver politiet.

Målet er å gå i gang med avhørene så fort det lar seg gjøre.

Tidligere tirsdag ble det kjent at produksjonsselskapet NEP ikke lenger sitter på den mye omtalte videoen som viser hendelsen mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos.

VG skriver at NEP leverte videoen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa), og at den deretter ble slettet fra deres servere.

– Når vi er på sånne type oppdrag, gjør vi det på vegne av en oppdragsgiver, med visse protokoller vi skal følge. Vi leverte over til Uefa, og så sletter vi alt hos oss, siden TV-bussen går på nye oppdrag, sier salgssjef Terje Røijen-Hammer i produksjonsselskapet NEP til avisen.

– Vi har verken publiserings- eller delingsmulighet. Vi leverer det vi har til oppdragsgiver, så får de ta det videre, sier Røijen-Hammer.

Knutsen og Santos er i øyeblikket suspendert av Uefa. Det betyr at de ikke kan medvirke under returkampen i Roma skjærtorsdag.

Bodø/Glimt har varslet at de vil anke den avgjørelsen.

Politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt opplyser til Dagbladet at videoen de er i besittelse av, er en redigert versjon. Politiet ønsker nå også å få tak i selve råfilen av opptaket.

Ifølge Bodø/Glimt skal videoen vise basketaket som oppsto i spilletunnelen. Bodø/Glimt sier at alt er fanget på kamera.

(©NTB)

Flere nyheter: