Menu
Kjetil Knutsen og Nuno Santos er to til venstre på dette bildet fra kampen mellom Bodø/Glimt og Roma 7. april. Foto: Mats Torbergsen / NTB.

Bodø-politiet har fått omstridt video

Politiet i Bodø er i besittelse av en redigert versjon av videoen som viser opptrinnet i spillertunnelen etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma.

Av NTB | 12.04.2022 12:34:43

Kriminalitet og rettsvesen: Det bekrefter politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt til Dagbladet tirsdag.

– Det viser seg at Bodø/Glimt har fått den fra Uefa etter at Knutsen ble suspendert. Det er sånn vi har oppfattet det. Da vi ble klar over det, tok vi kontakt, sier Lakselvhaug.

Han understreker at videoen de er i besittelse av, er en redigert versjon. Politiet ønsker nå også å få tak i selve råfilen av opptaket.

VG skriver at NEP leverte videoen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa), og at den deretter ble slettet fra deres servere.

– Når vi er på sånne type oppdrag, gjør vi det på vegne av en oppdragsgiver, med visse protokoller vi skal følge. Vi leverte over til Uefa, og så sletter vi alt hos oss, siden TV-bussen går på nye oppdrag, sier salgssjef Terje Røijen-Hammer i produksjonsselskapet NEP til avisen.

– Vi har verken publiserings- eller delingsmulighet. Vi leverer det vi har til oppdragsgiver, så får de ta det videre, sier Røijen-Hammer.

Knutsen og Santos er i øyeblikket suspendert av Uefa. Det betyr at de ikke kan medvirke under returkampen i Roma skjærtorsdag.

Bodø/Glimt har varslet at de vil anke den avgjørelsen.

Tidligere tirsdag ble det kjent at produksjonsselskapet NEP ikke lenger sitter på den mye omtalte videoen som viser hendelsen mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos.

Ifølge Bodø/Glimt skal videoen vise basketaket som oppsto i spilletunnelen. Bodø/Glimt sier at alt er fanget på kamera.

(©NTB)

Flere nyheter: