Menu
Runar Espejord har gitt Bodø/Glimt 5-0 i returmøtet i mesterligakvalifiseringen mot nordirske Linfield. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt videre i mesterligakvalifiseringen – herjet med nordirske Linfield

Bodø/Glimt vant stort enkelt 8-0 (8-1), og tok seg videre til 3. runde av kvalifiseringen til mesterligaen i fotball. Nå venter Zalgiris i neste runde.

Av NTB | 27.07.2022 19:50:45

Sport: Bodø/Glimt tok seg videre til den 3. runden av mesterligakvalifiseringen etter at de slo nordirske Linfield 8-1 sammenlagt over to kamper.

Etter den første kampen hadde Linfield et lite overtak på Bodø/Glimt etter 1-0-seieren i Nord-Irland. På Aspmyra ble det derimot en skikkelig smell for nordirene.

– Det var en helt annen kamp i dag enn det vi leverte der borte (i Linfield). Vi var ikke gode nok i boksen deres forrige gang, så det fikk de smake på i dag. 8-0 var ikke ett mål for lite, sa Amahl Pellegrino til Avisa Nordland etter kampen.

Bodø/Glimt møter litauiske Zalgiris i den 3. kvalifiseringsrunden. En gammel kjenning kommer til Aspmyra til første hjemmekamp i neste uke. På spørsmål om Kjetil Knutsen hadde en drømmotstander svarte han følgende:

– Det er bare en drømmemotstander og det er Zalgiris. Det er en tradisjon at Glimt og Zalgiris møtes, sa han før det ble kjent hvem av Zalgiris og Malmö som ble Glimts motstander i neste runde.

Bodø/Glimt møtte Zalgiris på veien til conferenceligaen forrige sesong.

Etter 20 minutter ble Linfield redusert til ti mann da Kirk Millar ble utvist. Avslutningen fra Vetlesen ble stoppet med hånden til nordiren og dermed pekte dommeren på straffemerket.

– Den er soleklar. Jeg scorer hvis han ikke tar den med hånden. Den er klart i hånden hans, sier Hugo Vetlesen til Avisa Nordland i et intervju i pausen.

Victor Boniface fulgte opp med å banke ballen i mål fra krittmerket. Kort tid etterpå tegnet både Pellegrino og Ulrik Saltnes seg på scoringslisten og sørget for 4-0-ledelse til pause.

Etter pausen ble Salvesens spisskonkurrent Runar Espejord byttet inn til fordel for Victor Boniface. Tromsøværingen svarte med nettkjenning sju minutter inn i omgangen.

– Det har vært en liten stund siden sist, så det var deilig å score litt igjen, sa Espejord.

Runar Espejord var ikke ferdigscoret og la på til 8-0 like før slutt. Det ble også sluttresultatet i returoppgjøret.

– Det begynner selvtillit å score mål og mange gode angrep. Sånn har det vært med Glimt mange ganger, så det er artig, sa Kjetil Knutsen etter kampen.

Hugo Vetlesen ga Bodø/Glimt-supporterne noe å juble for allerede etter seks minutter. Kantspiller Joel Mvuka danset seg innover i feltet og spilte videre til Vetlesen som skøyt ballen i nettmaskene.

Og mens lagene tok seg et kvarters hvile ble Lars-Jørgen Salvesen presentert som ny Bodø/Glimt-spiller på Aspmyra. Angrepsspilleren kommer på en 3, 5 årskontrakt og vil være spilleklar fra 1. august.

Amahl Pellegrino ble tomålsscorer da han satte inn et straffespark til Bodø/Glimt to minutter senere. Høyreback Alfons Sampsted scoret på et langskudd med snaut kvarteret igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: