Menu
Eddie Nketiah (nr. 14) scoret da Arsenal slo Bodø/Glimt i europaligaen torsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Bodø/Glimt utspilt av Arsenal: – Litt preget

Bodø/Glimt ble noen hakk for små da Premier League-lederen Arsenal vant 3-0 i europaligaen torsdag. Det var nordlendingenes første tap i turneringen.

Av NTB | 06.10.2022 23:30:50

Sport: Den regjerende norske seriemesteren sto med én seier og én uavgjort mot Zürich og PSV Eindhoven i de to første kampene, men torsdag ventet den klare gruppefavoritten i London.

Der ble Glimt tidlig satt på plass, og Premier League-lederen vant etter scoringer av Eddie Nketiah, Rob Holding og Fábio Vieira.

– Det så ut som vi hadde litt for mye fokus på de første 15 minuttene, og litt for lite på de neste 30 i første omgang. Det er det beste laget vi har møtt, synes jeg. Vi får bare vente en uke og prøve igjen, sa Glimt-stopper Brede Moe til Viaplay.

– Jeg synes vi er litt preget utpå der, meg selv inkludert. Det er en stor begivenhet, fortsatte han.

Midtbanespiller Patrick Berg pekte blant annet på bredden i Arsenal-troppen og byttene de gjorde.

– De er gode og smarte fotballspillere. Det er en grunn til at de spiller på Arsenal. Det blir et stort hopp i kvalitet med dem de satte innpå. De tar hver eneste mulighet de får. I hjemlig liga kommer man kanskje unna med å ikke tette alle lukene, men her blir man straffet knallhardt, konkluderte Berg.

Glimt kom på noen visitter i Arsenals forsvar, men slet med å skape store sjanser. Nordlendingene trillet mye ball uten resultat, og de ble trykket bakpå i store deler av kampen.

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard startet på benken, men ble byttet inn etter en snau time. Det ble også stjernespiss Gabriel Jesus og den engelske landslagsspilleren Bukayo Saka.

Lagene møtes igjen om én uke på Aspmyra. Det var over 3000 Glimt-supportere på stadion i Nord-London torsdag.

Fire minutter senere doblet midtstopper Holding ledelsen. Vieira slo et presist innlegg som Holding stusset videre i lengste hjørne.

Tidlig i annen omgang fikk begge lag hver sine muligheter. Først stoppet kun en feberredning fra Nikita Haikin 3-0 til hjemmelaget, mens Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino var farlig frampå den andre veien.

Glimt hadde mer tak på ballen utover i annen omgang, men de største sjansene fortsatte å utebli. Joel Mvuka var aktiv ute på venstrekanten og forsøkte flere ganger å utfordre med varierende hell. Skotske Tierney hadde alt i alt god kontroll sammen med resten av Arsenals bakre ledd.

Med fem minutter igjen danset innbytter Jesus seg fri i feltet før han la ballen inn til Vieira, som satte inn 3-0 i nærmest åpent mål. Brasilianske Jesus har vært svært god for Arsenal etter overgangen fra Manchester City i sommer.

På overtid fikk Ulrik Saltnes en god mulighet, men målscorer Holding fikk avverget på strek.

Arsenal leder gruppen med seks poeng på to kamper. Klubbens kamp mot PSV ble utsatt tidligere i høst og skal spilles senere. Glimt og PSV har fire poeng, mens Zürich er sist med null poeng.

Etter drøyt 20 minutter fant hjemmelaget nettmaskene. Venstreback Kieran Tierney banket til fra siden av 16-meteren, men ballen gikk i stolpen før den fant foten til Nketiah. Han satte ballen i tomt mål.

Den største muligheten fikk Pellegrino, men avslutningen inne i 16-meteren gikk rett på Arsenal-keeper Matt Turner. Like etterpå kom Ødegaard inn i møte med flere kjente fjes. Ødegaard kunne ha fått målpoeng, men Nketiah blåste det flotte gjennomspillet fra nordmannen langt over mål.

(©NTB)