reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bodø/Glimt jubler etter at Gilbert Koomson (til venstre) scoret 2-1-målet i semifinalen under NM i fotball mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB.

Bodø/Glimt til cupfinalen etter 2-1-seier mot Viking

Gilbert Koomson ble matchvinner for Bodø/Glimt da Viking ble slått 2-1 i NM-semifinalen, og dermed møter de Molde til finalekamp på Ullevaal søndag 1. mai.

Av NTB | 21.04.2022 22:04:45

Sport: Norges beste fotballag ble nylig slått ut av Roma i coneferenceligaen, men serielederen har ikke dabbet av i etterkant. Først ble Vålerenga slått hele 6-0 i Bodø, og nå sto formsterke Viking for tur.

Selv om Viking overrasket med 1-0-ledelse tidlig i 1. omgang, klarte Bodø/Glimt å snu kampen i løpet av de første 45 minuttene etter scoringer av Rune Espejord og Gilbert Koomson. 2. omgang ble målløs, og dermed blir det de gule som får reise til Oslo der Molde venter på Ullevaal neste helg.

– Vi er dårlig det første kvarteret, men gode den siste halvtimen av 1. omgang. Og jeg synes at vi er ganske dårlig i hele 2. omgang. Prestasjonen er ikke noe å skryte av sa, Glimts Ulrik Saltnes til NRK.

Det blir en kamp mellom Norges to beste lag og med Bodø/Glimt som favoritt.

Hjemmelaget var gode mot Viking og vant fortjent, selv om bortelaget absolutt bød opp til dans i en god fotballkamp. Blant annet hadde de to avslutninger i tverrliggeren. Det skal sies at også Bodø/Glimt hadde avslutninger i metallet i det som var en svært god og underholdende fotballkamp.

– Dette må ha vært en kjekk kamp å se på. Jeg er veldig skuffet. Vi får ønske Glimt lykke til, sa Vikings trener Bjarte Lunde Aarsheim til NRK.

Glimt-trener Kjetil Knutsen synes at de fikk tøff motstand av Viking.

– Det ble en tøff batalje, men vi sto han av. Deilig! Jeg synes at vi fortjener cupfinaleplassen, sa Knutsen.

Målet satte fart i serielederen, og bare fem minutter senere kom utligningen. Ola Solbakken sendte i vei etter fint innlegg inn i feltet, og i kamp med to spillere headet Runar Espejord ballen flott i mål. Sterkt gjort av den tidligere Tromsø-spilleren.

Begge lag hadde sine muligheter også etter pause, men da ville ikke ballen i mål for noen av dem.

Bodø/Glimt er i sin første cupfinale siden 2003. Da ble det tap for Rosenborg. Molde var i sin siste cupfinale i 2014. Da slo de Odd.

Årsaken til at denne semifinalen ble spilt såpass sent var Glimt deltakelse i europacupen.

Viking gikk hardt ut og kjørte over hjemmelaget i åpningsminuttene, og det var fortjent da de tok ledelsen 11 minutter inn i 1. omgang. Målet kom etter et korrekt idømt straffespark av Ola Hobber Nilsen. Glimt russiske keeper Nikita Haikin felte Zlatko Tripic ureglementært, og selve straffesparket satte Veton Berisha i mål. Keeper Haiken ble sendt feil vei, og Berisha plasserte ballen rolig og sikkert motsatt ned til høyre.

Ola Solbakken var også nest sist på ballen da Glimt gikk opp til 2-1 etter 37 spilte minutter. Nok en gang kom innlegget fra venstresiden, og denne gangen var det Gilbert Koomson som styrte ballen i mål med yttersiden av foten ned til høyre for Vikings keeper Patrik Gunnarsson.

(©NTB)