reklame for Sheiken Bowling
Menu
Patrick Berg jubler for sin scoring i Bodø/Glimts seier over Molde. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø/Glimt tangerte 69 år gammel rekord – snudde og valset over Molde

Molde tok ledelsen i toppoppgjøret mot Bodø/Glimt, men Glimt snudde og vant 3-1 i det som var en fartsfylt fotballkamp. Nå har de fått luke ned til Molde.

Av NTB | 26.07.2020 20:02:51

Sport: Seieren gjør at Glimt har vunnet ti av ti kamper denne sesongen. De er nå fem poeng foran Molde, som måtte tåle sesongens tap.

Molde tok ledelsen på en lekker scoring av Ohi Omoijuanfo etter ni minutter, før Patrick Berg utlignet på et frispark kvarteret senere. Kasper Junker snek inn 2-1 etter timen, før Jens-Petter Hauge la på til 3-1 etter en lekker enkeltmannsprestasjon seks minutter senere.

Det ble også resultatet.

– En fullstendig maktdemonstrasjon av oss i dag. Vi dominerte kampen, og dette var en fullt fortjent seier, sa Junker til Eurosport.

– Vi var ikke på topp, men vi fikk til noen giftige kontringer og hadde god kontroll på Molde gjennom store deler av kampen. Det har vært mye snakk om denne kampen, så det var deilig å sikre denne seieren, sa Berg.

Glimt er nå, sammen med Fredrikstad, det eneste laget gjennom tidene som har vunnet de ti første seriekampene på øverste nivå i Norge.

Fredrikstad vant de ti første kampene i det som den gang het hovedserien i 1951.

Glimt-spiller Marius Lode, som i 2-1-seieren over Kristiansund i midten av juli sto for en scoring som bør være kandidat til årets mål, sto bak 1-0-målet til gjestene. Stopperen spilte ballen rett i beina på Magnus Wolff Eikrem, som på utsøkt vis fant Omoijuanfo på bakerste stolpe. Han spaserte inn sitt tredje mål denne sesongen.

Kampen var Ohis første fra start siden starten av juli.

Kasper Junker burde utlignet etter kvarteret. Philip Zinckernagel slo et perfekt innlegg til Junker, som bare kunne bredside inn 1-1 fra to-tre meter. Men dansken bommet på ballen på uforståelig vis.

Likevel satt den for hjemmelaget etter 25 minutter. Patrick Berg skjøt et frispark direkte i mål fra nærmere 30 meter. Det må likevel være lov å sette spørsmålstegn ved keeperspillet til Andreas Linde.

Og like etter sto Jens-Petter Hauge for kveldens store prestasjon. Unggutten fikk pasning av Junker før han dro av to blåkledde. Alene med Linde var unggutten iskald.

Onsdag får Molde besøk av Vålerenga, mens Bodø/Glimt skal til Bekkestua for å møte Stabæk.

Oppgjøret mellom fjorårets seriemester og sølvvinner ble en fartsfylt affære fra første minutt.

Bare minuttet senere fikk Erling Knudtzon en gigantisk mulighet alene med Joshua Smits, men forsøket gikk like utenfor.

Junker fikk revansj for missen fra 1. omgang etter 65 minutter. Fra 13 meter banket han ballen mellom beina på Linde og i mål. Det var toppscorerens niende mål denne sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: