Menu
Amahl Pellegrino sto for det avgjørende målet da Bodø/Glimt slo Dinamo Zagreb tirsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt slo Dinamo Zagreb 1-0 – én kamp unna gruppespill i mesterligaen

Bodø/Glimt fortsetter å vise form på vei mot et potensielt gruppespill i mesterligaen. De leder foran returoppgjøret med 1-0-seier over Dinamo Zagreb tirsdag.

Av NTB | 10.08.2022 23:00:48

Sport: Returoppgjøret spilles i den kroatiske hovedstaden 24. august. Vinneren av dobbeltoppgjøret kvalifiserer seg til gruppespillet i Champions League og vil være garantert 155 millioner kroner.

Sist et norsk lag spilte gruppespill i Europas gjeveste klubbturnering var Rosenborg i 2007/08-sesongen.

Amahl Pellegrino sendte bodøværingene ett steg nærmere å bli det neste norske laget i turneringen med sin scoring før pause. Det vil bli en tøff retur i Kroatia.

Laget som taper, går inn i gruppespillet i europaligaen. Dét vil også rasle godt i lommeboken. Gruppespill i Europa League belønnes med 36 millioner kroner. I tillegg får taperen fem millioner euro (rundt 50 millioner kroner) fra Uefa.

Glimt tok føringen i kampen og styrte spillet lenge. Etter 37 minutter var Pellegrino først på et innlegg fra Joel Mvuka og stanget ballen i mål til ellevill jubel fra et fullsatt Aspmyra.

Like etter var Lars-Jørgen Salvesen svært nære ved å doble ledelsen, men headingen gikk i tverrliggeren og over.

Med ti minutter igjen kom nysigneringen Anders Grønbæk inn for Glimt. Han fikk en mulighet noen minutter senere uten at det truet Dominik Livakovic i Zagreb-buret. Etter 86 minutter fikk Bruno Petkovic en enorm mulighet, men avslutningen hans strøk stolpen.

Glimt holdt unna og har med seg en ledelse til Kroatia neste uke.

Sisteskanse Nikita Haikin var tilbake i målet for Glimt etter skaden han pådro seg mot Zalgiris i den forrige runden av mesterligakvalifiseringen.

I annen omgang kom Zagreb mer med i kampen, men de greide ikke sette Glimt-forsvaret og Haikin på de største prøvene. Glimt fortsatte å styre men de største sjansene lot vente på seg.

(©NTB)