Menu
Victor Boniface scoret for Bodø/Glimt mot Sandefjord søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Bodø/Glimt sikret sesongens første seier

Regjerende ligamester Bodø/Glimt slo Sandefjord 2-1 og tok med det sesongens første seier i Eliteserien søndag. Sandefjord utlignet men greide ikke redde poeng.

Av NTB | 10.04.2022 20:05:41

Sport: Etter 13 minutter kom Victor Boniface fri utenfor sekstenmeteren, før han slo en vakker tunnel på Sander Foss og hamret ballen i hjørnet.

– Det var meningen. Jeg så at det var rom der, sa Boniface til Discovery om tunnelen.

Etter 68 minutter utlignet Deyver Vega for Sandefjord, men sju minutter senere ble Ulrik Saltnes matchvinner.

– Det er en motstander vi har slitt med lenge, men det var en OK prestasjon i dag og det er deilig å vinne kampen. Vi fortjente å vinne, men det var ikke en optimal prestasjon, sa Saltnes etter kampen.

Det var nordlendingenes første seier for sesongen etter uavgjortkampen mot Rosenborg i den første serierunden. Triumfen kom imidlertid ikke uten en viss bismak.

Kaptein Brede Moe takket for seg etter 31 minutter. Han hadde en lårhøne fra 2-1-seieren mot Roma torsdag og var usikker. Fem minutter senere måtte også Amahl Pellegrino forlate banen etter en smell tidligere i kampen.

Sandefjord kom fra 3-1-seier mot Haugesund. Der sto Alexander Ruud Tveter bak alle målene, men hattrick-helten var ikke med mot Glimt.

Elias Hagen vant ballen på midtbanen og fant Boniface, som slo tunnelen før han avsluttet med et knallhardt tåskudd i hjørnet.

Glimt fortsatte å skape farligheter uten å få noe særlig mot seg fra et tamt Sandefjord. De gulkledde og Boniface kom til flere store muligheter uten å få ytterligere uttelling.

I 2. omgang var oppskriften det samme fra gjestene fra nord. Både Hugo Vetlesen, Saltnes og Boniface hadde alle store muligheter til å doble ledelsen, men en god Jacob Storevik og unøyaktighet hos Glimt gjorde at Sandefjord stadig var med i kampen.

– Vi ville virkelig vinne denne kampen. Vi mister kampen litt i 1. omgang, men jeg synes det var en åpen kamp. Nå er det å snu det så fort som mulig, sa Vega etter kampen.

Eter scoringen tok Glimt igjen tak i kampen, og noen minutter senere var de igjen i ledelsen. De kombinerte fint og Saltnes fikk stå helt alene på bakerste stolpe. Han hamret ballen opp i hjørnet, utakbart for Storevik.

I målsekvensen ble Sandefjords Foss liggende og vri seg i smerter etter et sammenstøt med Runar Espejord. Det så ut til at 23-åringen fikk problemer med kneet, og det måtte båre til for å få ham av banen.

I etterkant fikk Sivert Gussiås en enorm mulighet inne i Glimt-feltet, men spissen greide ikke å stokke beina og ballen ble klarert.

Glimt tar imot Vålerenga hjemme i neste runde. Før det venter Roma i returkampen i kvartfinalen av conferenceligaen. Sandefjord møter nyopprykkede HamKam på Hamar.

Det takket vertenes angrep for da de kombinerte fint ved Vegas utligning. Aleksander Nilsson slo et innlegg fra dypt i banen, som snek seg rundt alle Glimt-forsvarerne og fant vega på bakerste stolpe. Costaricaneren headet ballen i mål via stolpen bak Nikita Haikin.

(©NTB)

Flere nyheter: