Menu
Både Hugo Vetlesen og Ola Solbakken scoret for Bodø/Glimt mot Vålerenga mandag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt rundspilte Vålerenga etter Roma-smellen: – God angrepstrening

Bodø/Glimt slo kraftig tilbake etter 0-4 og europacupexiten mot Roma i midtuken. Mandag knuste de Vålerenga 5-1 på hjemmebane i Eliteserien.

Av NTB | 18.04.2022 22:04:31

Sport: Glimt har med seieren sju poeng på de første tre kampene, og de deler serieledelsen med Lillestrøm etter tre kamper.

Ola Solbakken, Ulrik Saltnes, Runar Espejord og Hugo Vetlesen (2) sto for scoringene som sikret seier og Vålerengas andre nederlag på bortebane. VIF står med tre poeng så langt.

Mot Glimt fikk ikke de blåkledde til noe særlig, og de ble til tider spilt av banen i Bodø. Med fem minutter igjen reduserte Henrik Bjørdal på straffespark, men nærmere kom ikke Vålerenga.

– Vi er ganske fornøyde. Den beste måten å komme tilbake fra en dårlig kamp på, er å spille en bra. Det blir en del angrep som ligner Bodø/Glimt på sitt beste. Når vi får 3-0 gir de litt opp, og da får vi mer rom. Det irriterer meg at det ble 1-5 og ikke 0-5, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery etter kampen.

De gulkledde vertene kunne vunnet med mer, men en svært god Kjetil Haug i Vålerenga-målet vartet opp med sterke redninger tross overkjøringen.

– Det er klasseforskjell, enkelt og greit. Det er en helt annen fart i Glimt enn Vålerenga. Vi blir seende ut som et lag som spiller i en divisjon under, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

Spesielt Vetlesen var sterk i oppgjøret der han i tillegg til to mål også bidro godt på midtbanen og slo en målgivende pasning.

– Det var veldig bra. Det var jævla gøy å spille i dag, rett og slett. Vi har en energi vi klarer å bygge etter den tunge Roma-opplevelsen. Det viser en sult som må være i bunn hele tiden, sa Vetlesen.

Det første målet kom etter 36 minutter. Vetlesen slo et innlegg inn i feltet som snek seg over hodet på Ulrik Saltnes, men bak ham ventet Solbakken som banket ballen opp i nettaket. Fem minutter senere doblet de ledelsen.

Hjemmelaget spilte seg fint ned på siden av feltet, og Brice Wembangomo fikk etter hvert slått ballen inn til Saltnes, som vendte og satte ballen i nærmeste hjørne. Glimt spilte til tider VIF av banen.

Tidlig i 2. omgang kunne Glimt fått straffe da Saltnes ble felt, men dommeren valgte å la spillet gå. Det skulle likevel ikke hindre laget i å score flere mål.

VIF-keeper Haug leverte flere enorme redninger, men etter 62 minutter måtte han gi tapt på ny.

– Det er fantastisk. Det var god angrepstrening for oss i dag. Vi matet bare på, så det er bare å nyte øyeblikket. Det er tøft for motstanderne på slike dager som dette, sa Espejord.

Etter 71 minutter fikk Vetlesen et kanontreff da han bøyde ballen over Haug og i hjørne. Han mottok ballen utenfor sekstenmeteren og fikk et flott treff med venstrebeinet.

Vålerenga var tafatte i etterkant av Vetlesens 4-0-scoring, og sju minutter senere var samme man i sentrum da han gjorde «alt» selv, og hamret ballen i mål via fingertuppene til Haug. Etter 86 minutter kom reduseringen fra Bjørdal.

Glimt skal på besøk til Viking i neste kamp, mens Vålerenga tar imot nyopprykkede Jerv.

Vålerenga var svært tafatt og kom ikke til særlig store sjanser. Tross flere baklengs greide ikke hovedstadslaget å ta mer tak i kampen, og gjestene ble mer eller mindre løpende mellom i store deler.

Sondre Sørli drev med ballen på høyresiden før han prikket et perfekt innlegg på hodet til Espejord. Tromsø-væringen stanget kontrollert inn 3-0-målet.

(©NTB)