Menu
Bodø/Glimt er klar for europacupkamper i juli. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Bodø/Glimt møter Klaksvik i mesterligaens 1. kvalifiseringsrunde

Bodø/Glimt skal opp mot KI Klaksvik fra Færøyene i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

Av NTB | 14.06.2022 12:16:02

Sport: Kampene spilles 5./6. og 12./13. juli, og Glimt skal spille hjemme først. Klaksvik vant den færøyske ligaen med elleve poengs margin forrige sesong, og de topper også tabellen nå med elleve seirer på tolv kamper.

Nordlendingene må spille begge europacupkampene uten Kjetil Knutsen på sidelinjen. Hovedtreneren soner fortsatt karantene på grunn av bråket mellom ham og Romas keepertrener Nuno Santos i april.

Den regjerende norske seriemesteren får en lang vei inn mot gruppespillet i Champions League. Den kommende dobbeltkampen er den første av fire som må vinnes dersom det skal bli spill i Fotball-Europas gjeveste selskap.

Glimt var seedet i trekningen og unngikk dermed de beste lagene. Onsdag får gultrøyene vite hvem de eventuelt møter i 2. kvalrunde.

Sist et norsk lag var med i gruppespillet i mesterligaen var Rosenborg i 2007/08. I fjor røk Glimt ut i 1. runde med 2-5-tap sammenlagt mot Legia Warszawa, og dermed gikk de inn i conferenceliga-kvalifiseringen.

Og på nivå tre i Europa skulle det bli suksess for Glimt, som gikk helt til kvartfinalen mot den italienske giganten Roma. Glimt tapte der 2-5 sammenlagt mot laget som senere vant turneringen.

(©NTB)