reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nicolò Zaniolo scoret hattrick for Roma mot Bodø/Glimt. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Bodø/Glimt knust av Roma – ute av conferenceligaen med 0-4-tap

Roma viste klasse og knuste Bodø/Glimt 4-0 i den andre kvartfinalekampen i conferenceligaen. Italienerne er videre til semifinalen med 5-2 sammenlagt.

Av NTB | 13.04.2022 23:04:30

Sport: Etter 2-1-seieren i den første kampen av kvartfinalen hadde nordlendingene noe å forsvare i den evige stad, men det var et heltent Roma som møtte opp.

Foran et fullsatt Stadio Olimpico var det et fartsfylt Roma som til tider herjet med de gulkledde. Nicolò Zaniolo scoret hattrick i kampen som sendte nordlendingene ut av turneringen, mens tidligere Premier League-spiss Tammy Abraham scoret ett mål.

I semifinalen venter engelsk motstand i Leicester.

Opptakten til kampen var alt annet en ideell for Glimt, som heller ikke hadde hovedtrener Kjetil Knutsen på sidelinjen. Bergenseren var sammen med Romas keepertrener Nuno Santos suspendert fra kampen etter at de barket sammen i spillertunnelen på Aspmyra etter det første oppgjøret.

Glimt hadde før kampen spilt tre kamper mot Roma uten å tape og med 10-4 i målforskjell. De knuste først italienerne 6-1 på Aspmyra i gruppespillet før de fikk med seg et svært sterkt 2-2-resultat fra bortekampen.

Glimt kom til kampen for å forsvare 2-1-ledelsen fra det første oppgjøret på Aspmyra, men etter kun fem minutter lå ballen i nettet bak Nikita Haikin i Glimt-målet.

Haikin så ballen sent fra et innlegg, og måtte bare slå den ut i feltet. Der ventet Tammy Abraham og sendte Roma opp i ledelsen. Dermed var lagene like langt.

Roma produserte flere store sjanser i etterkant og de var svært nære ved å doble ledelsen da Henrikh Mkhitaryans kanon strøk stolpen etter 15 minutter.

Fem minutter senere var samme mann frempå etter en prefekt vektet pasning fra Nicola Zalewski. Zaniolo lobbet ballen på flott vis over Haikin og i mål.

Glimt slet med å beholde roen med ballen i laget, og Roma fikk presset fram flere pasningsfeil. Hjemmelaget kunne med bedre presisjon ledet med flere mål.

Starten på 2. omgang skulle ikke vise seg å bli noe bedre enn i den første. Allerede etter fire minutter kom Zaniolo fri i feltet og hamret ballen opp i hjørnet, helt utakbart for Haikin.

Etter 4-0-scoringen roet Roma det noe ned og tok ikke hver angrepsmulighet. De lot likevel ikke Glimt spille seg inn i kampen, og vertene hadde god kontroll mot avansement.

Glimt ble tidlig satt på prøve av Roma, og de gulkledde gjestene slet med å holde roen med ballen i laget. Roma fikk presset fram flere pasningsfeil og utnyttet det til det fulle med effektivt spill framover på banen. På tribunen kunne man se en noe forfjamset Knutsen se laget slite stort.

Sju minutter senere fant de imidlertid nettet igjen da Abraham og Bryan Cristante kombinerte fint. Sistnevnte slo så en flott ball gjennom til Zaniolo som var kald alene med Haikin.

(©NTB)

Flere nyheter: