Menu
Bodø/Glimt jager cupseier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Bodø/Glimt kan møte cupaskeladden Nardo i NM-kvartfinalen

Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars.

Av NTB | 27.01.2022 14:22:05

Sport: Det ble klart i torsdagens trekning.

Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år.

4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der.

Kvartfinalene spilles slik:

Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking.

Lederen i Norges Fotballforbunds konkurranseavdeling, Rune Pedersen, opplyser at det lavest rangerte laget får hjemmebane.

– Askeladden har jeg ikke så god kontroll på, men så vidt jeg vet er det han som får kongedattera og halve kongeriket. Vi må stå på, sa Nardo-trener Fredrik Eliassen.

Trekningen ble gjennomført ved at hver kamp i 4. runde var gitt et nummer. Videre ble to og to kamper trukket mot hverandre.

Bakgrunnen for å gjennomføre kvartfinaletrekningen allerede denne uken var ifølge Norges Fotballforbund å gi klubbene forutsigbarhet og bedre mulighet for planlegging.

Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt.

Finalen er satt til 30. april.

(©NTB)

Flere nyheter: