Menu
Rundt 20 bygninger og flere biler fikk store skader da en bombe skjult i en parkert bobil eksploderte i sentrum av Nashville tidlig første juledag. Det er ikke kjent hvem som står bak. Foto: AP / NTB

Bobil-bombe eksploderte i sentrum av Nashville

Eksplosjonen i en bobil i sentrum av Nashville i Tennessee var ingen ulykke, men en villet handling, slår politiet fast. Tre personer ble skadd.

Av NTB | 25.12.2020 21:53:01

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet mottok i 6-tiden lokal tid første juledag melding om skyting fra en nesten folketom sentrumsgate i Nashville.

Da de kom til stedet, fant de en parkert bobil. Fra denne gjallet et budskap fra høyttalere om at bilen ville eksplodere innen 15 minutter.

Et overvåkingskamera på en bygning i nærheten fanget opp det som ble sagt, angivelig av en kvinnestemme:

– Dersom dere hører dette budskapet, evakuer nå. Det er en bombe i denne bilen, lød budskapet.

Ifølge politiets talsmann Don Aaron er tilstanden til de tre skadde ikke kritisk.

– Det virker som om det var en bombe som eksploderte, sier Nashvilles ordfører John Cooper til TV-stasjonen WKRN.

Skader på deler av AT&Ts utstyr i bygningen førte til problemer på den internasjonale flyplassen i Nashville, der trafikken midlertidig måtte stanses første juledag.

Det er ikke kjent hvem som står bak bilbomben eller hva motivet kan ha vært. Det er ikke gjort pågripelser.

Det skal ha foreligget opplysninger om flere sprengladninger i nærheten, og flere gater ble sperret av. Det ble utelukket etter at bombehunder hadde gjennomsøkt området.

– Alle vinduene mine, hvert eneste ett, ble blåst inn. Dersom jeg hadde stått der, hadde det vært forferdelig, sier han.

– Rundt fire biler står i brann, forteller McCoy.

Politiet innledet straks evakuering, men én politimann og to sivile ble skadd da bilen eksploderte før politiets bombegruppe var ankommet stedet.

Eksplosjonen forårsaket store skader på rundt 20 bygninger og flere biler i området rundt teleselskapet AT&Ts bygning, som bobilen sto parkert utenfor.

– Det kjentes ut som en bombe, så stor var den, sier Buck McCoy, som bor i området. Han forteller at han hørte skyting rundt 15 minutter før eksplosjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: