Menu
Edvald Boasson Hagen og Andreas Leknessund sitter i bruddet på den 10. etappen av Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB

Boasson Hagen og Leknessund i brudd

Edvald Boasson Hagen og Andreas Leknessund sitter med i 25-mannsbruddet på den 10. etappen av årets utgave av Tour de France.

Av NTB | 12.07.2022 15:20:53

Sport: En haug av ryttere, inkludert nordmennene Edvald Boasson Hagen og Andreas Leknessund, prøvde å dra seg løs fra feltet opp Col de Jambaz (tredjekatekorisert) og etablerte til slutt et 25-mannsbrudd.

Det var mange som prøvde å komme seg i brudd opp den fjerdekategoriserte stigningen Côte de Chevenoz, inkludert norske Sven Erik Bystrøm, men hovedfeltet hentet inn alle forsøkene ganske så raskt.

Mot toppen gikk franske Pierre Latour på en spurt opp de siste hundre meterne av stigningen og fikk med seg det ene klatrepoenget.

Latour ble umiddelbart tatt igjen over toppen, men på vei hjem fra stigninger prøvde Benjamin Thomas seg på et solobrudd. Det holdt ikke i mer enn et par kilometer.

Det kom flere angrep nedover fjellet, men det skulle gå i underkant av fem mil før det endelig kom seg en gruppe løs fra hovedfeltet.

Bruddet har en ledelsen på i underkant av tre minutter med 79 kilometer igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: