reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Alexey Lutsenko vant torsdagens Tour de France-etappe. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Boasson Hagen i brudd da Lutsenko triumferte i Touren

Edvald Boasson Hagen satt i brudd store deler av dagen, men seieren på den 6. etappen i Tour de France gikk til bruddkamerat Alexej Lutsenko.

Av NTB | 03.09.2020 16:53:05

Sport: 27 år gamle Lutsenko gikk solo fra det som var igjen av utbrytergruppen med snaut 17 kilometer igjen av den 191 kilometer lange etappen fra Le Teil til Mont Aigoual.

Bak jaget spanjolen Jesús Herrada, men Cofidis-rytteren fikk aldri kontakt med den klatresterke Astana-profilen i front opp den siste stigningen. Dermed kom Lutsenko alene til mål og kunne juble for karrierens første etappeseier i Tour de France.

Herrada var til slutt slått med 55 sekunder. Hovedfeltet med de største sammenlagtfavorittene kom til mål snaut tre minutter bak Lutsenko.

Det gjorde heller ikke noen av de øvrige nordmennene i feltet.

– Det var bra trykk på flatene, og da gikk det ganske bra. Det var god medvind, så det gikk fort. Deretter gikk det egentlig omtrent som forventet. Da vi kom inn i bakkene, hadde jeg ikke troen på at vi skulle holde unna, og jeg hadde heller ikke beina til å være med, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

– Jeg hadde ikke troen på at det skulle bli etappeseier, men hvem vet. Vi kunne kanskje fått enda større luke på slutten, og da kunne det blitt et bra resultat. Men slik ble det ikke, tilføyde han.

Rudsbygdingen krysset målstreken på 77.-plass vel 18 minutter bak teten.

Franskmannen Julian Alaphilippe mistet ledertrøya på dramatisk vis onsdag da han ble ilagt tidsstraff for å ha mottatt drikke fra eget støtteapparat for tett på målgang. Torsdag angrep han fra hovedfeltet på de siste hundre meterne i håp om vinne noen sekunder tilbake, men ledelsen til Yates var aldri i fare.

Dermed starter den sterke briten i Mitchelton-Scott-laget også fredagens etappe i gult.

Ingen av trøyene skiftet eier som følge av torsdagens etappe.

Boasson Hagen var først over den innlagte spurten og sikret seg 20 poeng i poengkonkurransen. Den ledes av Sam Bennett med 129 poeng. Alexander Kristoff er nummer tre med 93.

Torsdagens seier var Alexej Lutsenkos første siden seieren i 2019-utgaven av sykkellegenden Marcio Pantanis minneløp. Han vant blant annet også fjorårets utgave av Arctic Race of Norway.

Edvald Boasson Hagen var del av utbrytergruppen som stakk fra hovedfeltet tidlig på etappen, men den norske sykkelprofilen fikk trøbbel da terrenget ble mer utfordrende mot slutten. Han fikk således ikke med utfallet av etappen å gjøre.

Den belgiske veteranen Greg Van Avermaet satt også i bruddet og la lenge et lite press på sammenlagtleder Adam Yates i kampen om ledertrøya, men van Avermaet fikk det i likhet med flere andre tøft mot slutten.

(©NTB)

Flere nyheter: