Menu
Bø-ordfører Sture Pedersen (H) sier han tror flere og billigere boliger er nøkkelen å få unge tilbake til distriktene. Foto: Sara Johannessen / NTB

Bø-ordfører foreslår momsfri boligbygging

I et møte med distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) foreslo ordføreren i Bø momsfri boligbygging i distriktene som et tiltak for å få ungdommen tilbake.

Av NTB | 19.12.2020 04:38:03

Økonomi og næringsliv: Torsdag kveld møtte Bø-ordfører Sture Pedersen distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland i Bodø for en prat om distriktspolitikk.

– Jeg spilte inn et veldig konkret forslag: Høyre bør gå inn for momsfri boligbygging i distriktene, sier Sture Pedersen (H) til VG.

Han sier han tror flere og billigere boliger er nøkkelen å få unge tilbake til distriktene.

– Boligbygging eksisterer nesten ikke i Distrikts-Norge. Det tror jeg er en vesentlig forklaring på at unge ikke flytter til distriktene, sier Pedersen.

Helleland berømmer ordføreren for forslaget, men påpeker at momsfritak må vurderes opp mot andre tiltak.

– Vi må ikke glemme at vi i dag bruker 47 milliarder direkte i statsbudsjettet på tiltak for å bidra til aktivitet og bosetning i hele landet. Men det må være lov å tenke nytt, og det gjør høyreordføreren i Bø, skriver Helleland i en epost til VG.

Hun understreker at hun svarer i kraft av å være leder for Høyres programkomité.

(©NTB)

Flere nyheter: