Menu
Kristian Blummenfelt slo til med seier i verdensserien i triatlon lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Blummenfelt med åpningsseier i Japan: – Kjente litt på nervene

Triatlonprofilen Kristian Blummenfelt fikk en perfekt start på OL-sesongen. Lørdag vant han årets første konkurranse i verdensserien i japanske Yokohama.

Av NTB | 15.05.2021 09:25:18

Sport: Bergenseren klokket inn til tiden 1.42.55. Han slo Jelle Greens fra Belgia med ti sekunder.

Seieren er Blummenfelts første i verdensserien siden høsten 2019. Den gang vant han i sesongavslutningen. I fjor ble det kun et stevne i Hamburg på grunn av koronapandemien.

Triumfen er lovende for Blummenfelt i oppladningen til OL. Den olympiske triatlonøvelsen for menn går 26. juli.

– Det føltes godt å konkurrere igjen. På startstreken kjente jeg litt på nervene, men jeg fikk til et strålende resultat. Det er bra å starte OL-sesongen med en god prestasjon, men dette var en myk test i forhold til det som kommer. Det blir tøffere framover, sa Blummenfelt i et intervju med arrangøren.

Gustav Iden ble nummer ni lørdag. Han var i mål 44 sekunder bak lagkameraten, mens Casper Stornes la seg inn på en 18.-plass. Sistnevnte fikk tiden 1.44.46.

På kvinnesiden ble Solveig Løvseth og Lotte Miller henholdsvis nummer 24 og 25. Løvseth var to minutter og 53 sekunder bak den amerikanske vinneren Taylor Knibb.

Konkurransen i Yokohama var tilsvarende distansen i OL. Det vil si 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

– Det vil bli varmere og tøffere forhold i Tokyo, men det er en ganske lik løype, sa Blummenfelt etter lørdagens seier.

Triatlon består av svømming, sykling og løping. Blummenfelt satte inn vinnerstøtet mot slutten av løpedelen på 10 kilometer.

Verdensserien fortsetter med konkurranser i Leeds og Hamburg før OL. Tidligere i uken ble Blummenfelt og Iden tatt ut til sommerlekene i Japan.

(©NTB)

Flere nyheter: