Menu
Ansatte i den brasilianske urfolksetaten Funai viser fram en stor plakat med bilde av den britiske journalisten Dom Phillips (venstre) og urfolkseksperten Bruno Araújo Pereira på en markering i Brasilia. De to mennene har vært savnet siden søndag morgen. Politiet opplyser torsdag at det er gjort funn av blod på båten til en person som er pågrepet i saken. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Blodspor funnet på båten til mistenkt i forsvinningssak i Brasil

Det er funnet spor av blod på båten til mannen som er pågrepet i forbindelse med forsvinningen til en britisk journalist og en lokal urfolksekspert i Amazonas.

Av NTB | 10.06.2022 05:45:57

Kultur og underholdning: Dom Phillips (57) og Bruno Araújo Pereira (41) ble sist sett søndag morgen, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil, nær grensa til Peru.

– Det ble funnet spor av blod på båten til Amarildo da Costa de Oliveira, heter det i en uttalelse fra politiet. Den mistenkte, som er kjent som «Pelado», ble pågrepet tirsdag.

– Bevismaterialet er på vei til Manaus for ekspertanalyse, heter det videre. Byen er hovedstad i delstaten Amazonas.

Vitner skal angivelig ha sett «Pelado» følge bak båten til Philips og Pereira da de to var på vei mot Atalaia do Norte.

Brasilianske myndigheter søker etter Phillips og Pereira med fly, båt og på land. Det opplyste brasilianske justismyndigheter i møte med den britiske statssekretæren Vicky Ford fredag. Hun sier at Storbritannia er beredt til å bistå i leteaksjonen.

Brasilianske myndigheter har sagt at de har håp om å finne de savnede i live, men at de ikke utelukker noen ting, inkludert at de kan ha blitt drept.

De to forsvant i et område der det har vært en rekke voldelige sammenstøt mellom krypskyttere, fiskere og representanter for myndighetene, og der det foregår smugling.

Phillips, som lenge har vært tilknyttet The Guardian, jobber for tiden med en bok om vern av regnskogen, mens Pereira er ansatt i den brasilianske urfolksetaten Funai.

(©NTB)

Flere nyheter: