Menu
Norges Erling Braut Haaland etter en av utallige Armenia-taklinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Blodig kveld for tomålsscorer Haaland – sparket ned flere ganger i 9-0-seier

Erling Braut Haaland var fritt vilt i fotballandskampen mot Armenia. En motspiller klippet ham i bakken og ble utvist. Haaland scoret to ganger på én omgang.

Av NTB | 29.03.2022 21:04:46

Sport: Norge vant kampen 9-0 etter fem måls ledelse ved pause.

– Det har vært en tøff omgang for Erling. Det var mye blod rundt anklene hans i garderoben, så vi hviler ham i denne omgangen, sa landslagsassistent Kent Bergersen til TV 2 i pausen.

– Vi spilte ikke brutalt. Grunnen til resultatet var at vi tapte nesten alle dueller, sa Armenias trener Joaquin Caparros etter kampen.

Arman Hovhannisyan sparket Haaland i leggen da spissen var på vei gjennom etter 17 minutter, soleklart direkte rødt kort. I samme slengen pådro armeneren seg det som så ut som en alvorlig muskelstrekk i låret. Han ble brakt av banen på båre.

Han sto også bak 5-0 på overtid i førsteomgangen. Det var hans 15. A-landslagsmål på 17 kamper.

Armenerne behandlet ikke Haaland særlig pent. De gikk ofte inn med stor kraft og sendte ham ned flere ganger. Superspissen ga seg etter 45 minutter.

Joshua King (tre), Alexander Sørloth, Kristian Thorstvedt og Mats Møller Dæhli scoret også. På tampen satte i tillegg en armener ballen i eget nett.

– Det viser at det er en lagspiller, sa landslagssjefen om Haaland.

Haaland ønsket å spille også fra start i andre omgang, men Solbakken la ned veto og ga ham pause.

Et par minutter senere var det Khoren Bayramyan som feide Haaland ned i gresset og fikk gult kort. Like etter scoret så Haaland 1-0 for Norge.

Ifølge Solbakken ga Haaland fra seg straffesparket (2-0-scoringen) til King.

(©NTB)

Flere nyheter: