reklame
Menu
*politi
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ble vitne til knivdramaet i Haraldsgata

Sakawrat Haakonseth og Ulaiwan Simonsen driver butikk i Haraldsgata. De ble begge vitner til hendelsen, og forteller til TV 2 at det var et forferdelig syn.

Av Egil M Solberg | 10.06.2020 21:07:30

Knivdrapet: Det var flere vitner til det brutale drapet i Haraldsgata. Deler av selve drapshandlingen skal ha blitt filmet av en kunde i en av butikkene i nærheten.

Politiets etterforskere drev onsdag med åstedsundersøkelse i en leilighet i tredje etasje i Haraldsgata 205 i Haugesund, skriver Haugesunds avis.

Vitner på stedet forteller at både drapsoffer (35) og mannen (37) som nå er mistenkt for drap, kom løpende ut fra oppgangen like før drapsofferet falt om på gata, skriver avisa.

– Vi hørte høy skriking, så vi løp ut fra butikken for å se hva som skjedde. Da så vi en person ligge på bakken, mens en annen mann hakket i ham med en kniv, forteller Sakawrat Haakonseth til TV2.

– Det var voldsomt, og blod overalt, fortsetter hun til kanalen.

Simonsen sier hun sov dårlig i natt, og at det var ekkelt å dra på jobb i dag.

Så dramaet fra hotellet

Ina Marie Lund Skinnes og Kristian Monsen bor på et hotellrom i nærheten. De hørte også skriking utenfor.

– Vi løp til vinduet. Da så vi en mann rope etter hjelp, mens en mann stakk han med kniv. Det var helt forferdelig, sier Skinnes.

Mannen som knivstakk ropte og skrek til folk rundt seg.

– Den antatte drapsmannen var helt vill i blikket. Han ville ikke stoppe med å stikke offeret. Samtidig var det helt grusomt å se offeret ligge der og blø, sier et vitne til avisa.

Et annet vitne forteller til avisa at drapsofferet skal ha blitt observert mens han hoppet fra tak til tak i bakgården litt tidligere på formiddagen.

Fikk oppnevnt advokat

Mannen har fått oppnevnt Ole Christian Paasche, i advokatfirmaet Advokatene Storhaug og Paasche, som forsvarer, melder TV2.

– Jeg har hatt en samtale med ham i dag. Han ble gjort kjent med at episoden i går fikk et dødelig utfall, og på bakgrunn av det ønsker han å vente med avhør ut fra allmenntilstanden hans, sier Paasche til kanalen.

Løp tilbake i leiligheten

Gjerningsmannen løpt opp igjen til leiligheten han kom fra etter knivstikkingen.

Vitner Haugesunds Avis har snakket med forteller at mannen etter hvert dukket opp i et åpent vindu.

Han ble formanet av bevæpnet politi til å komme ned med hendene over hodet, skriver avisa.

Et vitne delte sin opplevelse på Facebook

«I dag ble jeg vitne til mordforsøk i Haraldsgaten. En person ble knivstukket ikke bare en gang men mange ganger. Råskapen hadde ingen grenser! Selv om offeret som satt i rennesteinen etter et angrep, oversprøytet med blod, ble han angrepet igjen med to stikk i halsregionen. Flere prøvde å forsvare mannen. Men med en langkniv og råskap klarte han å utføre angrepet. To personer i arbeidsuniform utstyrt med en planke og en hammer klarte å stoppe det neste angrepet. Hadde det ikke vært for disse to hadde det blitt mord for åpen sene. Triste greier!», skrev han.

Flere nyheter: