Menu
Vår Frelsers Gravlund i Haugesund. Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Ble angrepet med øks ved gravlund i Haugesund

En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk etter at han tirsdag ettermiddag gikk løs på en kvinne med øks ved Vår Frelsers Gravlund i Haugesund. Kvinnen ar alvorlig skadet.

Av Egil M Solberg | 19.02.2019 20:45:57

Drapsforsøk: Kvinnen som ble angrepet er livstruende skadet etter å ha blitt angrepet med øks ved gravlunden nært Haugesund sentrum.

– Mannen er siktet for drapsforsøk, opplyser kommunikasjonsrådgiver Linda Merethe Lie ved Sør-Vest politidistrikt.

Det var like etter klokken 16.30 tirsdag ettermiddag at politiet fikk inn melding om at det foregikk et drama på gravlunden.

Da politiet kom til stedet kom de raskt i kontakt med en mann. En kritisk skadet kvinne lå alvorlig skadet like ved.

Politiet pågrep mannen og den kritisk skadde kvinnen ble sendt til sykehus.

– Politiet har funnet en gjenstand som er interessant i forbindelse med hendelsen, men vi ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å kommentere hvilken gjenstand dette er, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

Flere sjokkerte vitner

Det var flere vitner til hendelsen på gravlunden og politiet er i gang med avhør. Dersom noen har informasjon om det som har skjedd bes de ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Siktede er en mann i 40-årene. Han er norsk statsborger og en kjenning av politiet. Han er foreløpig siktet for drapsforsøk.

– Politiet har ikke kjennskap til om mistenkte og fornærmede hadde en relasjon. Dette vil være et sentralt punkt for videre etterforskning, som er i startfasen.

Politiet er foreløpig sparsomlig med informasjon.

– Vi kan bekrefte at fornærmede er en kvinne, men vi ønsker ikke å si noe mer om hennes identitet på nåværende tidspunkt, sier Andersen.

Politiet etterforsker nå saken både taktisk og teknisk. Det er iverksatt åstedsundersøkelse på gravlunden.

Flere nyheter: