Menu
Sepp Blatter og Michel Platini har blitt frikjent for korrupsjon. Foto: Alessandro Crinari / Keystone via AP / NTB

Blatter og Platini frikjent for korrupsjon

De to tidligere mektige fotballtoppene Sepp Blatter (86) og Michel Platini (67) ble fredag frikjent for korrupsjon i sveitsiske Bellinzona.

Av NTB | 08.07.2022 10:46:13

Sport: Fotballtoppene ble i november i fjor tiltalt for bedrageri og rettssaken ble gjennomført i juni. Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om 20 måneders betinget fengsel, i tillegg til bøter.

Saken stammer fra en pengeoverføring mellom dem i 2011, der Blatter, som da var Fifa-president, utbetalte to millioner sveitserfranc (18,5 millioner norske kroner) til daværende Uefa-president Platini.

Blatter hevdet at summen var etterbetaling av lønn til den daværende Uefa-presidenten og har sagt at utebetalingen hadde vært gjennom alle nødvendige prosesser i Fifa.

– Det var en sen betaling av lønn. Det er en administrativ sak innad i forbundet, og den skal behandles i henhold til sivilretten, sa sveitseren.

Blatter var Fifa-president fra 1998 til 2015, mens Platini var president i Uefa fra 2007 til 2015. Mot slutten av 2015 måtte begge fratre sine posisjoner på grunn av korrupsjonssaken.

21. desember samme år ble begge utestengt fra all fotball i fire år av Fifa. Det gjorde at Platini måtte fratas vervet som Uefa-president. Begge er fortsatt utestengt fra all fotball.

I mars 2021 ble utestengelsen forlenget til å vare seks år til.

Både Blatter og Platini har hele tiden hevdet at de er uskyldige. Platini gikk hardt ut mot Fifa da han forklarte seg i korrupsjonsrettssaken i juni.

– Det Fifa har gjort mot sin president og mot meg, er en skandale. Jeg ble kalt en svindler og en hvitvasker, raste Platini.

– Målet var at alle skulle vite at jeg ikke burde bli Fifa-president (etter Blatter). Det finnes rettferdighet i livet, og jeg håper at den kommer fram i lyset, fortsatte 66-åringen.

Blatter forklarte seg også om hvordan han ble overrasket over at han i 2015 ble avhørt på bakgrunn av påstander om svindel.

– Sjokket har vart i sju år nå, og det er der fortsatt, sa Blatter.

Han la til at han allerede har fått «maksimal straff», at han føler seg utstøtt av verden og at mediene har behandlet ham som en kriminell.

Platini trakk seg som Fifa-president 2. juni 2015, få dager etter at han ble gjenvalgt som president i Det internasjonale fotballforbundet.

Den tidligere franske fotballprofilen føler at Det internasjonale fotballforbundet ikke ville at han skulle ta over rollen som president etter Blatter.

(©NTB)

Flere nyheter: