Menu
Sepp Blatter utenfor rettslokalet i Bellinzona. Foto: Alessandro Crinari / Keystone via AP / NTB

Blatter hevder at Platini-millioner var etterbetaling av lønn

Tidligere Fifa-president Sepp Blatter føler seg forhåndsdømt av mediene i korrupsjonsrettssaken mot ham og tidligere Uefa-topp Michel Platini.

Av NTB | 09.06.2022 11:46:02

Kriminalitet og rettsvesen: Torsdag forklarte Blatter seg omsider i retten i sveitsiske Bellinzona etter at han dagen før måtte gi seg med pusteproblemer og brystsmerter. 86-åringen startet med å si at det er helt uforståelig for ham at han og Platini har havnet i retten.

Sentralt i korrupsjonssaken er en utbetaling av 2 millioner sveitserfranc fra Blatter til Platini i 2011. Den tidligere Fifa-presidenten hevdet at summen var etterbetaling av lønn til den daværende Uefa-presidenten, og han sa at utebetalingen hadde vært gjennom alle nødvendige prosesser i Det internasjonale fotballforbundet.

– Det var en sen betaling av lønn. Det er en administrativ sak innad i forbundet, og den skal behandles i henhold til sivilretten, sa sveitseren.

– Sjokket har vart i sju år nå, og det er der fortatt, sa Blatter.

Han la til at han allerede har fått «maksimal straff», at han føler seg utstøtt av verden og at mediene har behandlet ham som en kriminell.

– Han sa til meg at «jeg er verdt en million», forklarte Blatter i retten.

Først i 2011 ble det sendt en faktura fra Platini som Fifa innfridde. Den tidligere Uefa-presidenten skal etter planen også forklare seg i retten torsdag.

Begge de tiltalte nekter straffskyld etter tiltalen. Saken mot dem pågår til 22. juni, og det er ventet dom i saken 8. juli.

Blatter forklarte seg også om hvordan han ble overrasket over at han i 2015 ble avhørt på bakgrunn av påstander om svindel.

Blatter og Platini er blant annet tiltalt for å ha svindlet Fifa gjennom utbetalingen Platini fikk for arbeid som rådgiver i årene 1998 til 2002. Blatter ble valgt som Fifa-president i 1998, og han inngikk en avtale om samarbeid med Platini.

(©NTB)