Menu
British Masters i golf på idylliske The Belfry endte med en svært etterlengtet seier for Richard Bland. Foto: Tim Goode, PA via AP / NTB

Bland skrev golfhistorie med seier i British Masters

Richard Bland tok sin første seier på europatouren i golf da han vant omspillet mot Guido Migliozzi i British Masters på The Belfry lørdag.

Av NTB | 15.05.2021 22:25:23

Sport: Den 48-årige engelskmannen er den eldste i tourens historie som tar sin første seier. Bland lyktes i sitt 478. forsøk.

– Det kommer nok til å gå noen dager før dette virkelig går opp for meg. Jeg har jobbet for det i 20 år. Jeg har vært nær noen ganger, og jeg må anta at noen der oppe så ned på meg med blide øyne i dag, sa Bland etter å ha avgjort med par på første ekstrahull.

Migliozzi måtte putte tre ganger og endte med bogey.

Bland spilte seg inn i seierskampen med en strålende 66-runde siste dag, men han måtte vente lenge før han fant ut at det holdt til omspill. Migliozzi var nær eagle på nest siste hull, men den 24-årige italieneren måtte nøye seg med par.

Seieren ga Bland 3,4 millioner kroner.

– Det store målet mitt i år var å kvalifisere meg til videre spill slik at jeg kan runde 500 turneringer. Med seieren kommer jeg til å oppleve det, og det er jeg veldig stolt av, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: