Menu
Julie Blakstad skal være klar for engelsk fotball. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Blakstad med rekordovergang til Manchester City

Julie Blakstad forlater Rosenborg og er klar for spill i den engelske storklubben Manchester City. Overgangen er den største i norsk kvinnefotball.

Av NTB | 27.01.2022 17:51:48

sport: – Valget falt på Manchester City fordi jeg tror det er gode muligheter for å videreutvikle seg der. Nå har jeg kommet til et punkt i karrieren hvor jeg har lyst å se hvor langt jeg kan nå med fotballen, og jeg tror forholdene ligger svært godt til rette der. Det er høyt nivå på både fasiliteter, støtteapparat og ambisjoner i klubben. Dersom innsatsen og motivasjonen ligger i bunn, tror jeg det er vanskelig å finne unnskyldninger for ikke å utvikle seg, sier Blakstad til RBK Kvinners hjemmeside.

Flere norske medier meldte tidligere torsdag at klubbene var enige om en overgang. Stortalentet Blakstad ble også overens med City om sine personlige betingelser.

– Vi er veldig fornøyde med at overgangen nå er i boks. Betingelsene og summen som ligger i kontrakten er veldig gode. Dette er den største overgangen fra norsk kvinnefotball noensinne, og begynner vel å nærme seg europeisk rekord også. Det er snakk om en betydelig sum for klubben, sier styreleder Ørjan Engen.

Overgangsvinduet i den engelske superligaen for kvinner stenger ved midnatt torsdag. Dermed var det knapt med tid på å få overgangen gjennom.

Blakstad skal i forrige uke ha vært på besøk hos Manchester-klubben. 20-åringen kom til Rosenborg i 2020. Hun har tidligere spilt for Ottestad og Fart.

Den engelske storklubben ligger i øyeblikket på femteplass i ligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: